Ga naar hoofdinhoud

Hoe tevreden zijn DC-medewerkers over hun werkplek?


Volgens het laatste ‘What Workers Want’-onderzoeksrapport van Savills* zijn kantoormedewerkers in Nederland in vergelijking met andere Europese landen het meest tevreden over de werkplek. Ze geven hun werkplek gemiddeld een 7.

Niek Poppelaars: “Wij zijn erg benieuwd welke werkplekfactoren een cruciale rol spelen in het aantrekken én behouden van arbeidskrachten in de logistieke sector.”

Daarnaast vindt maar liefst 69 procent van de werknemers niet het loon, de leidinggevende of leuke collega’s de belangrijkste factor om bij een bedrijf te blijven of voor een bedrijf te kiezen, maar de werkplek.

Investeren in de werkplek kan daarmee het verschil maken in de strijd om talent. Ook loont het om werknemers inspraak te geven over de (inrichting van de) werkplek; medewerkers met meer zeggenschap zijn structureel meer tevreden.

Het tekort aan arbeidskrachten voor de logistieke sector loopt steeds verder op. Wij zijn daarom erg benieuwd welke werkplekfactoren een cruciale rol spelen in het aantrekken én behouden van arbeidskrachten in de logistieke sector. Wat verwachten werknemers in distributiecentra van hun werkomgeving? Vinden zij de reistijd woon-werkverkeer belangrijk? Of kijken ze met name naar de reiskosten, sanitaire voorzieningen, OV bereikbaarheid, parkeergelegenheid of aanwezigheid van groenvoorzieningen? En hoe zit het met de coronamaatregelen? Hechten zij op dit moment extra waarde aan luchtkwaliteit of hygiëne?

In het Savills What DC Workers Want-onderzoek vragen wij als vastgoedadviseur medewerkers in de logistieke sector naar hun voorkeuren met betrekking tot werkplek en -omgeving.

De antwoorden van deze enquête worden anoniem verwerkt in een onderzoeksrapport dat wij in het laatste kwartaal van dit jaar zullen publiceren. De resultaten uit het onderzoek zullen wij presenteren aan ontwikkelaars, beleggers en gebruikers van logistiek vastgoed.

Hierdoor kunnen de wensen van medewerkers nog beter worden ingepast in logistiek vastgoed. Is dit immers niet hét moment om de manier waarop we naar logistiek vastgoed kijken te heroverwegen?

De vragenlijst is ook beschikbaar in het Engels. Klik hier.

Deze expertblog is geschreven door Niek Poppelaars, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland

* Savills heeft deze ‘What Workers Want’ enquête uitgevoerd onder 11.000 kantoorwerknemers in 11 Europese landen. Aan hen werd gevraagd welke aspecten van de werkplek zij belangrijk vinden en in hoeverre zij daar momenteel tevreden over zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven