Ga naar hoofdinhoud

Volledig geautomatiseerde case picking in vers & vries


Bij de uitbreiding van het distributiecentrum van de Canadese food retailer Sobeys in Vaughan, Ontario zal een nieuw gedeelte voor de verwerking van vers en vries producten gebouwd worden met een totaal oppervlak van zo’n 22.800 m2. Voor de verwerking is er gekozen voor het  volledig geautomatiseerd case picking systeem van Witron, Order Picking Machinery (OPM).

 

Met behulp van dit systeem wordt er dagelijkse piek prestatie van bijna 170.000 colli’s gepickt met uit een artikelspectrum van 3.800 artikelen (vries & vers). Door de automatische shipping buffer is er een optimale afstemming van verzendingen in de dispatch area wat resulteert in een zo efficiënt mogelijke winkel belevering. Het distributiecentrum belevert 783 winkels met bevroren producten en 829 winkels met vers producten.

Witron implementeert 2 van haar systemen in de nieuwe Sobeys Distribution Center, namelijk het Car Picking System (CPS) voor de producten die niet in een bak passen, de zogenaamde “ugglies”.  Deze worden door pickers verzameld en worden hierbij ondersteund met pick-by-voice systeem. Het pick front wordt automatisch bevoorraad door AS / RS kranen. De vriezer pallet hoogbouwmagazijn krijgen 5 pallet AS / RS kranen met ongeveer 14.200 opslaglocaties.  Het gekoelde hoogbouwmagazijn zal worden uitgevoerd met 2 pallet AS / RS kranen en voorzien van zo’n 4.800 opslaglocaties.

Volledig geautomatiseerd

Het OPM-systeem is een volledig geautomatiseerde “case picking” oplossing waarbij alle processen behalve het lossen en laden van de vrachtwagen zijn geautomatiseerd. Er komt dus geen mens aan te pas voor het daadwerkelijk verzamelen van de goederen. Door het innovatieve en gepatenteerde hart, Case Order Machine (COM) worden de pallets conform de individuele winkel lay-out gestapeld zodat dit tijdswinst oplevert in de bevoorrading van de winkel zelf.

De nieuwe uitbreiding van het distributiecentrum van Vaughan zal bestaan uit 10 OPM installaties waarbij het totaal neerkomt op 42 OPM installaties.

De oplevering zal in het najaar van 2016 plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven