Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – GXO probeert 3D sorteerrobot uit


GXO gaat als eerste in Europa de inzet van Global Robotics Services (GRS) robots in een 3d sorteersysteem uitproberen. De installatie in Stradella, Italië laat volgens GXO zien dat het leidend is  op het gebied van technologie.

“GXO heeft geïnvesteerd in een pilotprogramma met sorteerrobottechnologie om de productiviteit, nauwkeurigheid en operationele efficiëntie te verhogen voor een van onze grote klanten in de mode-industrie”, zegt Alessandro Renzo, Managing Director Italië en Zwitserland bij GXO. “We zijn voortdurend op zoek naar en testen innovatieve technologieën om te voldoen aan de snel veranderende behoeften van onze klanten en we verwachten dat een succesvolle test zal leiden tot een grotere installatie op de locatie.”

De gerobotiseerde sorteeroplossing van GRS (Global Robotics Services) kan snel en eenvoudig worden geïmplementeerd – meestal in weken in plaats van maanden voor alternatieve sorteertechnologieën. Het robotica-as-a-service-model, of RaaS, maakt het een efficiënt hulpmiddel voor het beheren van pieken in de vraag, zoals tijdens het hoogseizoen, en vermindert drastisch de behoefte aan kapitaaluitgaven van klanten en de lange doorlooptijden die nodig zijn voor andere oplossingen. GXO gebruikt deze technologie momenteel met succes in een ultramoderne faciliteit in de VS.

Het 30-daagse pilotprogramma vond plaats in een GXO-faciliteit in Stradella, Italië, waar een e-commerce activiteit is ondergebracht. De installatie duurde slechts een week en meer dan een dozijn 3D-sorteerrobots werden geprogrammeerd om 30 trolleys met meer dan 450 bestemmingsbakken te voeden. De robots bereikten een verwerkingscapaciteit van 1.200 eenheden per uur – meer dan 3x de snelheid van de vorige oplossing – en konden verder worden opgeschaald om een aanzienlijk hogere verwerkingscapaciteit te bereiken. De pilot optimaliseerde ook het aantal arbeidsuren voor het sorteerproces, verminderde sorteerfouten en verbeterde de traceerbaarheid van bestellingen.

GXO ontwerpt en beheert de meest geavanceerde magazijnoplossingen ter wereld. Technologie is een belangrijk concurrentievoordeel voor GXO, waardoor het waarde kan toevoegen aan de end-to-end activiteiten van zijn klanten op het gebied van kosten, efficiëntie, nauwkeurigheid en milieu-impact. GXO is marktleider op het gebied van automatisering en genereert ongeveer 30 procent van zijn omzet uit geautomatiseerde oplossingen, tegenover een sectorgemiddelde van 8 procent. In het eerste kwartaal van 2023 vestigde GXO een nieuw record voor de inzet van operationele technologie, met een toename van de totale technologie en geautomatiseerde oplossingen van 64 procent op jaarbasis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven