UC Group en Visma Connect: samen digitale oplossingen voor logistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

UC Group en Visma Connect: samen digitale oplossingen voor logistiek


De supply chain specialisten van UC Group en de data deel experts van Visma Connect trekken samen op in de logistieke markt. De proposities en expertise van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan en voldoen aan een grote behoefte in de logistieke markt.

Uit onderzoek blijkt dat de sector nog steeds grote stappen kan zetten op het gebied van digitalisering. Het ontbreekt bij een groot aantal spelers in de logistiek namelijk aan de kennis, vaardigheden en capaciteit om echt te profiteren van de voordelen die digitalisering biedt om de marges te vergroten.

UC Group en Visma Connect komen daarom samen met een oplossing.

iSHARE: drempelloos data delen

UC Group en Visma Connect werken al sinds de zomer van 2019 samen aan het beheer en de adoptie van het iSHARE afsprakenstelsel voor de logistieke sector. iSHARE is een initiatief van de Topsector Logistiek om het drempelloos delen van data in de logistiek mogelijk te maken.

Potentie ontginnen

Pascal van Beek, managing director UC Group: “Verdere digitalisering van onze ketens geeft aan alle ketenpartijen de mogelijkheid de toegevoegde waarde te verhogen die logistiek levert aan het succes van de BV Nederland. Om die potentie succesvol te ontginnen is een combinatie van gespecialiseerde digitale kennis en supply chain kennis een must.”

Geen disrupties meer

Door de samenwerking tussen Visma Connect en UC Group breder te trekken dan alleen iSHARE denken beide partijen dat ze logistieke bedrijven kunnen helpen om de klanttevredenheid te vergroten, kosten te verlagen, duurzame doelstellingen te realiseren en bepaalde vormen van criminaliteit die in de logistieke sector veel voorkomen, zoals identiteitsfraude, te voorkomen. Daarnaast zijn een digitale strategie en het veilig data delen voorwaarden voor het opvangen van disrupties.

“Overheden en de private sector hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in voorwaardelijke standaarden zoals iSHARE, OTM en eCMR om de uitdagingen van de supply chain sector het hoofd te bieden”, aldus Coen Egberink, managing director van Visma Connect. “Deze investeringen vragen juist nu om een vertaling naar de praktijk zodat ze ook rendement op gaan leveren.”

UC Group & Visma Connect

De supply chain specialisten van UC Group zijn actief sinds 2011 in onder meer bij logistieke dienstverleners, de retail en productie bedrijven met projecten die uiteenlopen van supply chain inrichting tot digitale transformatie. Visma Connect is sinds 2006 dé specialist op het gebied van veilig data delen. Visma Connect levert diensten aan Logius, de Kamer van Koophandel en bouwde het Single Window for Maritime and Air.

Meer weten over ISHARE?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven