Swisslog: prestigieuze prijs voor palletiseeroplossing • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Swisslog: prestigieuze prijs voor palletiseeroplossing


De volledig geautomatiseerde Swisslog ACPaQ palletiseeroplossing won eind mei de Duitse innovatieprijs 2020, categorie ‘Machines & Engineering’. Deze award vergelijkt bestaande oplossingen en bekroont uitmuntende prestaties op het gebied van innovatie en eert oplossingen die zich in de eerste plaats onderscheiden door hun gebruikersgerichte ontwerp en toegevoegde waarde.

“We zijn trots dat onze ACPaQ oplossing is onderscheiden met de Duitse innovatieprijs,” zegt Christian Baur, CEO van Swisslog. “De prijs richt zich op toekomstgerichte innovaties en dat is precies onze ambitie. In een tijd waarin retail en e-commerce sterk in opkomst zijn, bieden wij ACPaQ als oplossing voor bedrijven om snel en flexibel te kunnen reageren op de toenemende vraag en tegelijkertijd de kosten en de werkdruk te verlagen”.

Mens wordt ontlast

ACPaQ combineert high-end robotica van KUKA met jarenlange logistieke expertise van Swisslog. Deze oplossing creëert volautomatisch gemengde pallets en ontlast tegelijkertijd de mens, omdat de machines alle hijswerkzaamheden overnemen. Het modulaire systeem kan ook individueel uitgebreid en aangepast worden en bereikt een piekverwerkingscapaciteit tot 1.000 eenheden per uur, zowel bij
normale temperatuur als in een koelzone.

Row gripper

Het belangrijkste onderdeel van de combinatie van moderne intralogistieke technologieën is de RowPaQ-robotoplossing. Deze is uitgerust met een speciale row gripper die makkelijk verschillende soorten verpakkingen zoals dozen, containers, trays of in krimpfolie verpakte artikelen kan oppakken. De robot grijpt tot vier verpakkingen per beweging in verschillende formaten. De geïntegreerde SynQ software zorgt ervoor dat de pallet stabiele wordt gevormd zodat de containers veilig kunnen worden
getransporteerd.

Shuttlesysteem

Een ander onderdeel van de oplossing is het high-speed shuttle systeem CycloneCarrier. Deze dient ook als een kartonnen buffer en opslagsysteem. Zodra een order wordt toegewezen door de geïntegreerde gemengde palletsoftware, verwijdert de shuttle de containers in de juiste volgorde. De software houdt rekening met individuele winkelindelingen en geeft klanten de flexibiliteit om hun eigen palletiseerregels te definiëren. Hierdoor worden rekken efficiënt bijgevuld door de verwerking van de pallet van boven naar beneden.

Intelligente software

De intelligente magazijnbeheersoftware SynQ stuurt het systeem centraal aan. Het activeert en bewaakt alle bewegingen en selecteert bijvoorbeeld de containers die nodig zijn voor de orderverwerking. De software maakt ook verwijderingsorders aan.

Van Coca-Cola tot Nestlé

Bekende bedrijven zoals dm-Drogerie Markt, Coca-Cola en Nestlé hebben al gekozen voor ACPaQ. “Het vertrouwen dat ze in ons stellen, maakt ons trots”, legt Christian Baur uit. “Dit succes toont ook aan hoe naadloos de expertise van Swisslog en KUKA elkaar aanvullen, en het versterkt tegelijkertijd onze positieals toonaangevende leverancier van robotica oplossingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven