SWAN en SSI bundelen krachten: 'We krijgen een nog breder portfolio' • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

SWAN en SSI bundelen krachten: ‘We krijgen een nog breder portfolio’


SWAN, specialist op het gebied van SAP-logistiek, en SSI SCHÄFER, aanbieder van modulaire opslag- en logistieke oplossingen, bundelen hun competenties op het gebied van de digitalisering van de logistiek en de nauwe technische integratie van de geautomatiseerde magazijntechniek.

SWAN GmbH zal alle medewerkers van de SAP-activiteiten van de SSI SCHÄFER Groep volledig overnemen en met alle bestaande vestigingen in de onderneming integreren. De specialist voor intralogistiek SSI SCHÄFER wordt meerderheidsaandeelhouder van SWAN GmbH, dat zelfstandig op de markt zal blijven opereren. In het kader van de samenwerking zal SWAN de projectafhandeling van de SAP-activiteiten van SSI SCHÄFER op zich nemen.

Door deze strategische fusie ontstaat een toonaangevende aanbieder op het gebied van SAP logistiek met meer dan 120 SAP-experts en een uitstekende knowhow op het gebied van automatisering, niet alleen voor SSI SCHÄFER technologie. Door de fusie positioneert SWAN zich in de top 5 van aanbieders op het gebied van SAP-logistiek en stelt het bedrijf zich open voor verdere internationalisering van haar werkterreinen. De onderneming krijgt er 55 ervaren logistieke consultants bij en bundelt competenties op het gebied van SAP consulting & ontwikkeling, materiaalstroombesturing en projectmanagement.

Ook het Customer Lifecycle Service-team zal in de toekomst zijn medewerkersbestand verdubbelen. “Onze zakenpartners en klanten zullen profiteren van de nieuwe, versterkte SWAN GmbH. In de toekomst zullen wij een nog breder portfolio aan oplossingen en uitstekende expertise op het gebied van SAP-logistiek aanbieden via hun gebruikelijke contactpersonen”, belooft Alexander Bernhard, Managing Director van SWAN GmbH.

De SSI SCHÄFER Groep onderstreept de centrale rol die krachtige software speelt in moderne material-handlingoplossingen. De investering in SWAN GmbH ontsluit toekomstige groeigebieden op de concurrerende SAP-logistiekmarkt en legt de basis voor een nauwe technologische integratie in de richting van geïntegreerde en intelligente supply chain-oplossingen. Met meer dan 1.100 medewerkers op het gebied van software-oplossingen is de SSI SCHÄFER Groep, met in totaal 10.500 medewerkers, een marktpartner die de eisen van de moderne material handling van hardware tot software kent en deze omzet in duurzame oplossingen voor zijn klanten in alle branches.

Naast de zelf ontwikkelde, gestandaardiseerde logistieke software WAMAS® versterkt SSI SCHÄFER zijn projectcompetentie bij de implementatie van logistieke oplossingen met SAP EWM en werkt daarbij in het kader van het partnerschap samen om zijn klanten holistisch van dienst te kunnen zijn. Vanzelfsprekend worden logistieke systemen ook in de toekomst volledig als hoofdaannemer aangeboden.

“In het partnerschap met SWAN versterken we het SAP-oplossingenportfolio voor onze klanten en tillen we onze advies- en implementatiekracht internationaal naar een nieuw niveau. Daarmee geven wij consequent uitvoering aan onze strategie en stellen wij onze klanten als technologieleider in staat om met oplossingsgerichte material handling beter, efficiënter en duurzamer te voldoen aan de toenemende verwachtingen en behoeften van hun klanten”, licht Steffen Bersch, CEO van de SSI SCHÄFER Groep, de strategische inzet toe.

De in 2011 opgerichte softwarespecialist SWAN heeft als SAP-projecthuis al meer dan 100 projecten bij bekende ondernemingen uit verschillende branches in 26 landen met succes gerealiseerd. Met name de wereldwijde klanten van SWAN en SSI SCHÄFER in de sectoren Healthcare & Cosmetics, Fashion, Food & Beverage, Industry en Retail zullen in de toekomst profiteren van versterkte SAP-dienstverlening op het gebied van consulting en realisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven