Ga naar hoofdinhoud

Reesink Logistic Solutions breidt uit: ‘Polen is een hightech-land’


Reesink Logistic Solutions breidt verder uit. De aanbieder van logistieke totaaloplossingen heeft Reesink Logistic Solutions Austria en Reesink Logistic Solutions Poland gelanceerd als gelicensieerde integrators van het AutoStore-systeem voor Centraal- en Oost-Europa.

AM Logistic Solutions in Duitsland en Lalesse Logistic Solutions in Nederland zijn samen marktleider in de distributie en integratie van AutoStore-systemen. De krachtenbundeling van beide bedrijven maakt hen tot een nog sterkere aanbieder van warehousingoplossingen, met name voor de snel veranderende retailmarkt.

“Deze uitbreiding die we vandaag aankondigen is een natuurlijke ontwikkeling. We proberen alert te blijven op de behoeften uit de markt en daarom is de uitbreiding naar Polen en Oostenrijk een gezonde volgende stap, zowel voor onze business, maar vooral voor die van onze potentiële klanten in deze nieuwe markten”, zegt Gert Bossink, divisiedirecteur van Reesink Logistic Solutions.

De vraag hoe de orderverwerking kan worden geoptimaliseerd om de eindconsument next-day-delivery te kunnen bieden, is nog nooit zo actueel geweest. En een van de meest impactvolle oplossingen hiervoor is een goede goederenstroom binnen het magazijn. “Het verhogen van de doorvoercapaciteit en de opslagdichtheid, terwijl de voorraad wordt veiliggesteld en de tijd en ruimte in het magazijn optimaal worden benut, is absoluut de grootste uitdaging. En de beste oplossing tot nu toe blijft het AutoStore systeem dat al deze problemen oplost door het ‘goods-to-person’ principe toe te passen. Op deze manier zijn niet alleen de voorraden veiliger, maar ook de medewerkers en de magazijnprocessen” voegt Bossink toe.

Een sterke poot in Oostenrijk

Daarom besloot Reesink Logistic Solutions haar horizon te verbreden en de uitgebreide knowhow ook in andere Europese landen te delen. Een eerste en natuurlijke keuze was Oostenrijk, waar Markus Grabner nu Senior Sales Manager voor Reesink Logistic Solutions Oostenrijk is. Markus: “Ik heb er alle vertrouwen in dat onze verankering in de Oostenrijkse markt voor magazijnoplossingen de automatiserings- en digitaliseringsaspiraties van het land zal versnellen. Het AutoStore-systeem is onverslaanbaar op de markt voor kleine onderdelen, maar de planning, de bouw en het onderhoud ervan met een betrouwbare en competente partner is wat de grootst mogelijke efficiëntie uit dit fantastische hulpmiddel haalt.”

De juiste partner op het juiste moment

Terwijl Oostenrijk  de voordelen van een AutoStore-systeem voor de opslag van kleine onderdelen heeft ervaren, staat dit fenomeen in Polen nog in de kinderschoenen. Maciej Ornowski, Managing Director van Reesink Logistic Solutions Polen: “Polen is een high-tech land en de mensen staan erg open voor technologische doorbraken, dus ik ben erg enthousiast over het betreden van de Poolse markt met het AutoStore systeem. Dit product is technisch dichtbij perfectie: het is intelligent, snel en makkelijk schaalbaar. En het feit dat de ROI zelfs binnen vier jaar kan worden bereikt, maakt het ook vanuit zakelijk oogpunt uiterst aantrekkelijk. Daarom kan ik alleen maar zeer optimistisch zijn over hoe de markt het zal ontvangen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven