Ga naar hoofdinhoud

Mecalux lanceert AI picking robot


Mecalux heeft een nieuwe cobot picking systeem onthuld dat gebruik maakt van de nieuwste kunstmatige intelligentie (AI) technologie van haar alliantie met Siemens.

Mecalux’ nieuwe geautomatiseerde oplossing bevat Siemens’ SIMATIC Robot Pick AI technologie, een vision software die deep learning algoritmes gebruikt om het orderverzamelen in magazijnen aanzienlijk te stroomlijnen.

Met AI geïntegreerd in de programmeerbare logische besturing (een SIMATIC S7-1500 PLC), voert de samenwerkende robot (cobot) orderverzamelen uit met volledige autonomie en maximale nauwkeurigheid, legt Mecalux uit.

“Dankzij de technologische samenwerking met Siemens hebben we onze krachten kunnen bundelen om een zeer flexibele, veilige en gebruiksvriendelijke robotoplossing te creëren die zich aanpast aan de specifieke behoeften van onze klanten”, zegt Javier Carrillo, CEO van Mecalux.

Autonome robot

Mecalux heeft twee gezamenlijke orderverzameloplossingen gelanceerd: een cobot die geprogrammeerd is om veilig werkruimte te delen met operators en een geautomatiseerd systeem dat autonoom werkt in pickstations met hoge prestaties.

Cobots

De pickingoplossing, kan tot 1.000 picks per uur uitvoeren. Cobots kunnen een breed scala aan items verwerken, waardoor deze technologie geschikt is voor bedrijven uit alle sectoren die de orderverwerking willen optimaliseren. Een camera boven de picking box van de cobot legt een 3D-beeld van de goederen vast om de orders voor te bereiden.

“Het AI-algoritme is vooraf getraind met miljoenen items om out-of-the-box prestaties te leveren”, zegt José Ramón Castro, CEO van Siemens Digital Industries in Spanje. “Het is in staat om in milliseconden beslissingen te nemen over robuuste, botsingsvrije pickposities voor producten die volledig willekeurig worden gepresenteerd. Een van de belangrijkste aspecten van deze oplossing is dat het 3D-model van het artikel in kwestie niet vooraf bekend hoeft te zijn. Het geavanceerde algoritme van kunstmatige intelligentie fungeert als het brein en maakt het slimme orderverzamelproces mogelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven