Ga naar hoofdinhoud

Live demo’s automatiseringssystemen Dematic


Op vakbeurs ‘World of Material Handling’ (van 4 tot 15 juni) in het Duitse Mannheim, gaat automatiseringsspecialist Dematic, live demonstraties geven van twee interessante  intralogistieke oplossingen, namelijk het geautomatiseerde picksysteem AutoStore en Dematic PutWall, een orderverwerkingssysteem voor afzonderlijke artikelen. In samenwerking met Linde Material Handling toont Dematic tevens een aantal andere automatiseringssystemen.  

Naast het aanschouwen van live-systemen en productdemonstraties is er op de beursvloer van 13.000 vierkante meter ook ruimte voor presentaties, debatten, workshops en persoonlijke gesprekken met intralogistieke experts.

“Door onze producten te combineren met die van Linde Material Handling kunnen we bezoekers aan de beurs een breed gamma aanbieden voor de volledige of gedeeltelijke automatisering van hun intralogistieke processen”, zegt Jessica Heinz, marketingdirectrice bij Dematic.

Autostore
In het kader van het motto ‘Simplexity. The Art of Smart Solutions.’ presenteert Dematic haar Autostore, een compact stukspickingsysteem, dat tot vier keer meer opslagcapaciteit kan opslaan dan traditionele systemen. Dit pickingsysteem werkt met vijf standaardmodules. Dit bestaat uit robots, werkstations, containers, controllers en een magazijnraster. Als voorbeeld wordt live getoond hoe waterflessen door robots efficiënt gepickt en opgeslagen kunnen worden in een beperkte ruimte. Hiervoor verplaatsen robots verplaatsen zich langs het plafond van het warehouse naar de juiste goederen in onderliggende compartimenten. In de juiste volgorde worden de containers worden opgehaald en naar het werkstation gebracht, en naderhand weer teruggeplaatst.

Dematic Puttwall
De Dematic PutWall zal tevens live demonstraties geven op de beurs. Op de stand van het bedrijf worden bezoekers hierbij actief betrokken. Met behulp van  ‘Dematic Maestro-software’ kunnen zij zelf een virtueel warehouse ontwerpen en pickprocessen simuleren.

 

Dagelijks wordt er ook een rondleiding georganiseerd in het ‘Imagination & Tech Center’ van Dematic in Heusenstamm; gelegen op een uur rijafstand van Mannheim. Dit centrum laat bezoekers op een interactieve manier de wereld van intralogistiek ervaren. In de showroom worden virtuele configuraties op maat getoond en in het Tech Center ernaast worden praktijkoplossingen gepresenteerd op ware schaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven