Hoe heeft COVID-19 de WMS-wereld veranderd? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hoe heeft COVID-19 de WMS-wereld veranderd?


Al sinds de jaren negentig geeft Jeroen van de Berg advies op het gebied van warehousing en WMS. Door de jaren heen heeft hij veel zien veranderen. In zijn sessie tijdens WT LIVE keek hij vooral terug op het afgelopen jaar. Hoe heeft COVID-19 de WMS-wereld veranderd?

Steeds meer bedrijven durven te investeren in WMS, maar het aantal investeringen van logistiek dienstverleners daalt. Daarentegen zit er wel een sterke stijging bij (technische) groothandels en e-commerce, aldus Van den Berg tijdens zijn presentatie.

Maar waarom investeren bedrijven in WMS? “Ik heb een inventarisatie gedaan met 27 bedrijven en er is een aantal redenen die eruit sprong,” aldus Van den Berg. 

De meest genoemde reden was: groei. Veel bedrijven hebben een enorme groei doorgemaakt en daardoor waren updates nodig. Een andere reden was digitalisering. “Allemaal nieuwe business-modellen waarbij men via marktplaatsen of websites verkoopt”, aldus Van den Berg. “Digitalisering loopt al een aantal jaren op, maar vanwege COVID-19 is het in het afgelopen jaar verder opgelopen. Bedrijven moesten immers een andere manier vinden om te verkopen. Uit alle beweegredenen komen drie trends: schaalbaarheid, digitalisering en procesoptimalisatie.”

In coronatijd zijn er sommige bedrijven die groeien en sommige bedrijven krijgen klap na klap te verwerken. Dat vraagt om schaalbaarheid, aldus Van den Berg: “Ook kwamen er nieuwe verkoopkanalen bij, zoals B2B en B2C, die met name opkwamen door de digitalisering van de bedrijven.”

Meer weten over WMS-systemen en hoe groot de impact van COVID-19 was? Kijk de sessie van Jeroen van den Berg tijdens WT LIVE terug:

Andere sessies terugkijken? Klik dan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven