Ga naar hoofdinhoud

Na DOS-applicatie nieuw ERP voor Niverplast


Low-code software ontwikkelaar Thinkwise realiseert voor verpakkingsspecialist Niverplast nieuwe ERP-software. De nieuwe bedrijfssoftware kreeg de naam ‘Amber 2’. Met o.a. een efficiëntere digitale facturatie, beperking van bedrijfsrisico’s en meer inzicht in de logistieke keten levert dit nu al flinke voordelen op.

Niverplast ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt verpakkingsmachines en volledige productielijnen die wereldwijd worden ingezet in onder andere de voedingsindustrie. Om te kunnen blijven voldoen aan de behoefte uit de markt moest Niverplast zijn oude maatwerk ERP-systeem onder handen nemen. Marleen Haarman, verantwoordelijk voor procesoptimalisatie & automatisering bij Niverplast:

“Wij verwerkten de handelsprocessen en financiële bedrijfsprocessen met een DOS-applicatie uit jaren ‘80. Dit systeem was zo erg verouderd en dat het niet meer werd ondersteund. Dat werd een steeds groter bedrijfsrisico.”

 

ERP-softwareplatform
Thinkwise is leverancier van een eigen low-code ERP-softwareplatform waarmee eenvoudig bedrijfssoftware gerealiseerd wordt die niet meer verouderd. Deze flexibel aanpasbare software is altijd direct beschikbaar voor Windows, web en mobiele toepassingen.

https://youtu.be/7PaeLiQPDTs

Flexibel met Amber 2
Haarman is met een collega naar een technische sessie van Thinkwise geweest. Dit bezoek heeft volgens haar alle twijfel weggenomen over de belofte van niet verouderende software. De samenwerking verliep volgens Haarman vanaf de start soepel: “We hadden zelf al veel van onze wensen op papier gezet. Daardoor duurde de analyse niet lang en kon er snel begonnen worden met modelleren.” Thinkwise leverde steeds na iedere ‘sprint’ een nieuwe werkende versie van een onderdeel van het ERP op. Op deze manier kreeg Niverplast een goede indruk van de voortgang en het eindresultaat. Bovendien konden er al in een vroeg stadium aanpassingen worden gedaan of extra functies worden toegevoegd. Haarman: “We zijn tevreden over de loop van dit project. Thinkwise is heel flexibel en past bij ons. En dat hebben we nodig, want wij zijn nogal veranderlijk. Het low-code software ontwikkelplatform gaat daar beheerst en gecontroleerd mee om, zodat voortschrijdend inzicht en nieuwe ideeën allengs eenvoudig zijn te realiseren.”

De implementatie van de eerste fase van het ERP-systeem Amber 2 is volgens het bedrijf al een succes. Zo heeft het een positieve impact op de handelsprocessen en de financiële bedrijfsprocessen. “Het gaat om hele normale dingen,” legt Haarman uit. “We stuurden bijvoorbeeld nog facturen per post en nu gaat dat automatisch en digitaal per mail. Bovendien is het systeem nu geïntegreerd met het boekhoudpakket van Exact.”

Stapsgewijze re-engineering
Niverplast wil de bedrijfsprocessen stapsgewijs re-engineeren en innoveren. Binnenkort start een tweede fase van de bouw van het nieuwe ERP-systeem. Het gaat dan om de projectregistratie en logistieke processen bij de machinebouw. Haarman: “We willen onder andere weten welke onderdelen voor de machines besteld zijn, of ze binnen zijn en waar we ze op voorraad hebben. We gaan rustig stapsgewijs verder op een businesscase-gedreven manier, waarbij we steeds nieuwe functionaliteit toevoegen. Uiteindelijk zal het gehele ERP-systeem binnen een paar jaar geheel vernieuwd zijn met behulp van Thinkwise. Hierdoor hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de bedrijfsprocessen en kunnen we op volle stoom vooruit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven