Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe sorteeroplossingen op de LogiMAT 2019


Op vakbeurs Logimat wordt door Equinox een nieuwe sorteermachine gepresenteerd: de zogeheten ‘slide tray sorter LR’. Deze machine kan gebruikt worden voor de verwerking van uitgaande goederen, maar ook voor retouren.

“Binnen het e-fulfilment- en postsegment merken we een toenemende vraag naar compacte sorteermachines. Tot nu toe hadden we geen product om die specifieke vraag te beantwoorden. Om dit gat op te vullen, hebben we de slide tray sorter LR ontworpen”, zegt Peter Voet. Hij is sales manager van Equinox, een bedrijf dat sorteermachines ontwikkelt en produceert voor de logistieke sector.

Wat de slide tray sorter LR onderscheidt van andere sorteermachines, is het feit dat de nieuwe variant links en rechts sorteren mogelijk maakt. De trays staan dan in een horizontale positie en nemen vervolgens, op basis van de gewenste uitgang, een linker- of rechterpositie in. “Door reeds een schuin geplaatste positie in te nemen, kan het artikel in een zachtere beweging worden gesorteerd zodra het de uitgang bereikt”, zegt Voet.

Logimat 2019 wordt van 19 tot 21 februari gehouden in Stuttgart. Op deze vakbeurs wordt naast de slide tray sorter LR aandacht besteed aan meer producten die de magazijnuitrusting van een frisse impuls kunnen voorzien. Twee voorbeelden:

AZO is specialist als het gaat om de automatisering van productieprocessen in de voedings-, farmaceutische-, chemische- en kunststofindustrie. Het Duitse bedrijf komt nu met de AZORoLog. Dit systeem zorgt ervoor dat microhoeveelheden grondstoffen (tot tien kilogram) snel worden gesorteerd. De robot weegt de grondstoffen, slaat ze op of haalt ze uit de opslag.

Een deel van deze taken moest eerder handmatig worden uitgevoerd. Bij de grondstoffen kan gedacht worden aan onder meer stortgoed, aroma’s, pigmenten en vloeistoffen. AZO omschrijft de AZORoLog als ‘de revolutie in geautomatiseerde dosering van microhoeveelheden’. De AZORoLog is op de LogiMAT te zien in stand B81 in hal 1.

De nieuwste sorteerder van EuroSort, de ‘single unit sorter’, is een sorteermachine voor producten of pakketten met verschillende vormen en formaten. Men richt zich hierbij onder meer op schoenen, sportkleding en kleine postpakketten. Doordat de single united sorter zo compact is, neemt-ie minder ruimte in beslag dan andere sorteermachines. De single unit sorter is op de LogiMAT te zien in stand D52 in hal 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven