Ga naar hoofdinhoud

Digitalisering niet omdat het kan maar omdat het helpt


Een operatie zonder down time door kapotte of zoek geraakte handscanners. Wie wil dat nou niet. Mobile device management kan de oplossing zijn. De voordelen zijn groot, de uitdagingen om te digitaliseren ook. Koudwatervrees is niet nodig; goede voorbereiding, kennis en doorzettingsvermogen wel

Slimmer sneller efficiënter veiliger. Kreten die je vaak hoort in de logistieke sector en niet in de laatste plaats als het om warehousing gaat. Bij de bovengenoemde termen wordt vaak gedacht aan robotisering. Niet vreemd, want robots in dc’s hebben de laatste jaren een flinke opmars gemaakt en zullen dat blijven doen is de verwachting. Bovendien spreekt de techniek tot de verbeelding.

Digitalisering daarentegen heeft het een stuk lastiger om voet aan de grond te krijgen in de logistiek.  91 procent van de bedrijven wereldwijd heeft zijn digitale transformatieproces nog niet voltooid terwijl  81 aangeeft dat productiviteit een belangrijke drijfveer is om te investeren in digitalisering. Nederland is geen uitzondering: 89 procent heeft zijn digitale transformatieproces nog niet voltooid  terwijl  77 procent meent dat productiviteit een belangrijke drijfveer is om te investeren in technologie als  Mobile device management (MDM), stelt Soti tijdens Sync23, het klanten- en partnerevent van de wereldwijde leverancier van bedrijfssoftware.

Digitalisering hapert

Koudwatervrees ligt vaak ten grondslag aan de haperende houding van met name mkb bedrijven om echt aan de slag te gaan met digitale projecten binnen de organisatie. Het is ook daarom dat de overheid miljoenen steekt om digitalisering in de sector en met name onder mkb te versnellen via het programma DIL  Die aanpak moet onder meer zorgen voor betere data en een digitaal volwassenen bedrijfsleven wat uiteindelijk moet resulteren in een versnelde aanpak van verstoringen in logistieke toeleveringsketens.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

Bekijk de aanbieding

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven