Carrefour bezorgt per robot • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Carrefour bezorgt per robot


Carrefour België gaat bezorgen per robot. De test moet bij gebleken succes leiden tot bezorging vanuit de winkels.

Bezorging door robots. Diverse grote bedrijven testen het. Denk aan DPD in Engeland. Nu ook Carefour met een robot van Delivers.AI die uitgerust is met kunstmatige intelligentie. Succes is niet verzekerd weet ook Amazon dat juist recent gestaakt is met bezorgen per robot.

De robot is 100% autonoom en zal in staat zijn om vanuit de winkels boodschappen thuis te bezorgen als de tests succesvol verlopen. Carrefour België werkt samen met de specialist Delivers.AI om deze unieke dienst in Europa te ontwikkelen. Op termijn zullen klanten via online platforms bestellingen kunnen plaatsen en binnen 15 minuten geleverd worden.

Tests robots in Zaventem

Zo ver is het nog niet. Op dit moment wordt in de praktijk getetst in het Corporate Village in Zaventem en zullen tot het einde van het voorjaar duren. Dit kantorenpark heeft een oppervlakte van 60.000m² en bestaat uit 6 gebouwen waar in totaal 9.000 werknemers werken. De robots zullen in het hele Corporate Village afleveren.

Praktijktest Corporate Village

De medewerkers van het Corporate Village toegang hebben tot 500 artikelen die te koop zijn in de Carrefour in het hart van het kantorenpark. 

De dienst is gericht op stadscentra en zal aanvankelijk beschikbaar zijn in grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Luik en Gent. De robot zal ook een revolutie betekenen voor kleine en middelgrote steden die momenteel niet bediend worden door thuisbezorging. De autonome robotbezorging biedt een opportuniteit voor deze gebieden, aldus Carrefour,

De testfase zal, indien succesvol, worden gevolgd door een proef in een hypercentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven