Ga naar hoofdinhoud

Addverb opent Bot-Verse


Addverb, wereldwijd actief in robotica- en automatiseringsoplossingen, neemt zijn tweede greenfield robotproductiefabriek in gebruik. De fabriek, verspreid over bijna zes hectare, ligt in de Indiase stad Greater Noida. Op 25 juni opende Yogi Adityanath, minister-president in Uttar Pradesh, het pand. Eerder dit jaar opende Addverb ook het Software Development Center in dezelfde regio, waar teams werken aan de ontwikkeling van slimme hoogwaardige software voor magazijnautomatisering. Het bedrijf breidt, naast de snelle groei in India, ook het marktaandeel uit in Nederland, Duitsland en andere EMEA-landen.  

Bot-Verse, een productiefaciliteit verspreid over 55.700 vierkante meter, heeft een productiecapaciteit van 100.000 robots per jaar met verschillende specificaties en categorieën. Daarnaast is de fabriek uniek op het gebied van duurzaamheid met een groen gebied van 20.000 vierkante meter. Hier bevindt zich onder andere een tiny forest van 900 vierkante meter waar meer dan 100 inheemse soorten flora en fauna groeien en een bio-retentievijver met een capaciteit om 800.000 liter regenwater op te vangen. De hypermoderne fabriek, waar robots andere robots maken, levert meer dan 3.000 hooggekwalificeerde banen op voor de Indiase jongeren. Addverb zet binnenkort fase twee in gang, wat verder bijdraagt aan de groeiambities van het bedrijf.  

“Deze gloednieuwe faciliteit positioneert Addverb als een wereldwijde robotproductiereus en draagt bij aan de ontwikkeling van een robotica-ecosysteem in India. Dit doet Bot-Verse door geavanceerde software en robuuste hardware-systemen te leveren, die een mix van innovatieve vaste en flexibele automatiseringsoplossingen bieden”, zegt Pieter Feenstra, CEO EMEA bij Addverb. “Bot-Verse is een unieke productiefaciliteit voor mobiele robots. Wij kunnen nu aan de wereldwijde vraag naar robots voldoen. En uiteindelijk draagt dit bij aan het verder uitbreiden van onze aanwezigheid op de Europese markt.   

Jalaj Dani, de voorzitter van de raad van commissarissen van Addverb voegt toe: “De opening van deze fabriek in India draagt bij aan de verbetering van het robotica-ecosysteem in het land. Het stimuleert innovatie nog meer en verbetert de positionering van India als prominente speler in de wereldwijde robotica-industrie, wat ook bijdraagt aan de technologische vooruitgang en economische groei.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven