Ga naar hoofdinhoud

15.000 picks per dag: Transco stapt over op AutoStore


Logistiek dienstverlener Transco stapt over op AutoStore. Het bedrijf uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zal het systeem in september 2021 in gebruik nemen. 

Transco heeft gekozen voor de AutoStore-oplossing van Element Logic. Dit systeem zal per september draaien in het distributiecentrum in Gottmadingen in Baden-Württemberg. 

15.000 picks per dag

Het AutoStore-systeem moet straks 15.000 picks per dag kunnen wegzetten. De jaarlijkse productie is circa één miljoen pakketten. Het gaat om dozen met herenschoenen, elektronische apparaten, huishoudelijke artikelen, cosmetica en sportartikelen. 

Transco verbetert niet alleen de efficiency met het nieuwe AutoStore-systeem, maar ook de werkomstandigheden, legt men uit in een persbericht. Soms leggen orderpickers een halve marathon af in een shift van acht uur, maar die meters hoeven nu niet meer gemaakt te worden. 

David Bücheler, logistiek manager van de Transco Group, is ervan overtuigd dat de investering in AutoStore zich terug gaat betalen: “Al voor corona groeide de online retail sterk. Alle tekenen wijzen erop dat de package boom ook na de pandemie zal aanhouden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven