CIM webinar: WMS en productie, een logistiek dreamteam? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CIM webinar: WMS en productie, een logistiek dreamteam?

Terugkijken

De productielogistiek zit in een impasse. Nu de politiek de volledige toeleveringsketen van handels- en productiebedrijven traceerbaar wil maken, moeten zowel kleine als grote producenten zich bezighouden met het supply chain management binnen hun eigen productieketen. Wat makkelijk klinkt, levert echter grote problemen op voor conventionele en meestal ERP-gestuurde systemen: centrale gegevens over de eigen producten kunnen alleen al om structurele redenen niet worden weergegeven. Het ERP-systeem biedt namelijk normaal gesproken geen gedetailleerd overzicht over de goederen- en gronstoffenvoorraden.

Daarom is er een opkomende trend gaande dat magazijnbeheersoftware de productielogistiek overneemt. Nieuw ontwikkelde systemen binnen warehouse management systemen (WMS) bieden hier een goed alternatief en zijn in staat om bestaande problemen oplossen. PROLAG®World Productie van CIM Logistics is hier een goed voorbeeld van. Het gaat niet meer alleen om eenvoudige warehousing, maar dit nieuwe softwaresysteem biedt voor het eerst de mogelijkheid om de gehele intralogistiek te plannen en te beheren. De koppeling van magazijn- en produktielogistiek resulteert in duidelijke argumenten:
• efficiëntere productie;
• lager foutpercentage;
• kostenbesparingen door betere voorraadplanning;
• een stabielere IT-omgeving door minder interfaceproblemen;
• kortere doorlooptijden;
• optimale indeling van transportroutes naar machines;
• automatische replenishment;
• lagere productiekosten.

Batchpas

Elektronisch batchbeheer door middel van een meervoudige batchpas is misschien wel de belangrijkste functionaliteit van PROLAG®World Productie. Het maakt een constante traceerbaarheid van de gebruikte grondstoffen tot in de afzonderlijke batches mogelijk, wat inmiddels allang niet meer alleen voor farmaceutische- en voedingsmiddelefabrikanten noodzakelijk is.

Bekijk webinar

Welke voordelen een op WMS gebaseerde productiebeheer biedt en hoe uw productielogistiek hiervan kan profiteren, hoort u tijdens ons webinar op donderdag 21.10.2021 om 13.30 uur. Klik hier om u te registreren: https://bit.ly/3muVWrV
U kunt ook alvast onze gratis whitepaper downloaden: https://bit.ly/3FitBh9.
Wij kijken uit naar uw deelname!

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven