Zorgboodschap start bouw nieuw distributiecentrum

bouw distributiecentrum prologis

Prologis is begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor voor Zorgboodschap, een van de grootste foodleveranciers in de Nederlandse zorgsector. Het moderne en duurzame pand van ruim 25.000 m² moet in augustus 2026 worden opgeleverd en gaat tientallen nieuwe banen opleveren.

Tijdens een officiële ceremonie werd vandaag de eerste paal geslagen in Lisse. Het gebouw biedt Zorgboodschap de mogelijkheid om de opslagcapaciteit voor houdbare artikelen te verdubbelen, de koel- en vriesruimtes uit te breiden en de keukenproductie flink op te schalen. Daarmee zet de leverancier een volgende stap in de verduurzaming en efficiëntie van haar processen.

“Deze stap onderstreept het belang van logistiek vastgoed voor het goed functioneren van de bevoorradingsketen, en daarmee van onze samenleving,” zegt Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment bij Prologis. “We bouwen niet alleen voor de vraag van vandaag, maar denken vooruit met duurzame, toekomstbestendige gebouwen.”

Duurzaamheid en herontwikkeling

Het nieuwe dc en hoofdkantoor verrijzen op de plek van een oud industriepand. Bij de herontwikkeling zijn materialen hergebruikt om afval en CO₂-uitstoot te beperken. De nieuwbouw krijgt onder meer een lage CO₂-voetafdruk door gebruik van circulair beton en staal, warmtepompen en laadpunten voor elektrische voertuigen. Ook de buitenruimte wordt groen ingericht, passend binnen het Prologis Parklife-concept en in samenwerking met de gemeente Lisse.

Zorgboodschap groeit door

Zorgboodschap, onderdeel van Boon Food Group, levert dagelijks voeding en maatwerkconcepten aan meer dan 300 zorgorganisaties op ruim 6.000 locaties. Met de nieuwe locatie in Lisse brengt het bedrijf distributie, productie en kantoorfuncties samen, inclusief een moderne productiekeuken. Daarmee kan ook de maaltijdformule Zorgmaaltijd verder worden opgeschaald.

“Met dit onderkomen kunnen we onze maatschappelijke rol verder versterken,” zegt algemeen directeur Vincent Bos. “Samen met onze klanten en partners willen we blijven vernieuwen, zodat cliënten en medewerkers in de zorg elke dag kunnen rekenen op lekker en duurzaam eten en drinken – geleverd op het juiste moment en de juiste plek.”

De nieuwe vestiging vervangt onder meer de locatie in Sassenheim. De bouw moet in 2026 klaar zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.