Ga naar hoofdinhoud

Ter Steege Handel kiest voor kwaliteit en veiligheid Linde-heftrucks


Ter Steege Handel levert via de retailformules Bouwmaat en Gamma materialen en gereedschappen voor professionals in de bouwsector en aan consumenten. Bij deze bedrijven werken zo’n 170 mensen, die onderdeel uitmaken van de handelsdivisie van de Ter Steege Groep, met het hoofdkantoor in Rijssen.

Logistieke uitdaging
Vestigingen van doe-het-zelf en groothandel afhaal formules hebben vaak smallere gangpaden in vergelijking met magazijnen en fabrieken. Verder kunnen er medewerkers of klanten rondlopen, waar heftruckchauffeurs op moeten letten tijdens het rijden en lossen.

“Voor ons was de kwaliteit, en dus de bedrijfszekerheid, een belangrijk selectiecriterium, omdat op een aantal vestigingen maar één heftruck of reachtruck aanwezig is voor alle logistieke werkzaamheden”, vertelt Jeroen Bolwerk, Manager Commercie en Operatie. “Tevens zijn de veiligheidsvoorzieningen voor onze medewerkers en klanten belangrijk.”

Oplossing
De combinatie van deze bedrijfszekerheid en veiligheid zijn doorslaggevend geweest om voor Linde heftrucks te kiezen. Verder hebben het rijcomfort en wendbaarheid van de Linde heftrucks en de serviceverlening vanuit MotracLinde nog bijgedragen aan onze leverancierskeuze. “In plaats van direct een offerte te maken voor onze aanvraag heeft de Rayon Manager van MotracLinde eerst een aantal verschillende vestigingen bezocht, om beter inzicht te krijgen in de gebruiksomstandigheden en ervaringen van onze medewerkers. Op basis van die locatiebezoeken en procesanalyse hebben zij vervolgens de meest geschikte types geadviseerd”, vervolgt Bolwerk.

Resultaat
“Wij hebben in 2019 al tien heftrucks vervangen en gaan er in totaal zo’n 25 vernieuwen”, zegt Bolwerk. “Terugkijkend op de eerste gebruikservaringen zijn wij tevreden met onze keuzes en zijn de medewerkers blij dat ze met een nieuwe A-merk heftruck mogen werken. De Linde’s rijden comfortabeler en wendbaarder dan de oude heftrucks. Tenslotte waarschuwen de blauwe veiligheidslichten BlueSpot in combinatie met geluidssignalen duidelijk dat er een heftruck aankomt, waarmee wij de veiligheid voor zowel alle medewerkers als klanten hebben verhoogd.”

Tekst: MotracLinde

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven