SHAKE-HAND optimaliseert opslag en orderpicking van machineonderdelen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

SHAKE-HAND optimaliseert opslag en orderpicking van machineonderdelen

DCIM100MEDIADJI_0095.JPG

SHAKE-HAND is gespecialiseerd in de distributie van onderdelen voor de machinebouw. Ze zochten een oplossing om zowel kleine onderdelen als grotere artikelen en volle dozen te kunnen verwerken. Het bedrijf vond een oplossing in de verbeterde versie van de Kardex Compact Buffer.

SHAKE-HAND gebruikte in eerste instantie stellingen voor de opslag van hun goederen. Die manier van werken bleek inefficiënt en beperkte verdere groei van het bedrijf. Daarom besloot SHAKE-HAND de handmatige opslaglocaties te vervangen door een geautomatiseerd systeem dat het volume optimaliseert, de footprint verkleint en het aantal pickfouten reduceert.

Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft SHAKE-HAND in 2018 al twee Kardex Compact Buffers geïmplementeerd om de picking van kleine onderdelen te verbeteren. Nu hadden ze een soortgelijke oplossing nodig met meer baklocaties om hun full bin picking te automatiseren.

Optimaal gebruikmaken beschikbare ruimte

Naast de twee bestaande machines waren er drie verlengde Kardex Compact Buffers nodig. Dankzij het flexibele ontwerp kan dit systeem tot een lengte van 20 meter worden uitgebreid, waarmee het aantal baklocaties aanzienlijk vergroot kan worden. SHAKE-HAND beschikt nu over drie units met een lengte van 18 meter, die de magazijnruimte volledig te benutten.

Voor de opslag van dozen en grotere artikelen maken ze gebruik van Kardex VBM Boxen in twee verschillende hoogtes. Nadat artikelen gecontroleerd zijn in de afdeling inkomende goederen, kiest het Kardex Power Pick Systeem (software) een opslaglocatie in één van de vijf Kardex Compact Buffers. De kleine onderdelen worden ingedeeld in de standaard unit en de dozen in de verlengde versie.

De werknemers slaan de artikelen vervolgens in de machines op en halen ze er weer uit wanneer ze nodig zijn. De weergavetool van het Kardex Power Pick Systeem maakt het picken nóg eenvoudiger.”

Met deze oplossing heeft SHAKE-HAND:

 • Verdere groei mogelijk gemaakt
 • De opslagcapaciteit verdubbeld
 • Pickfouten tot een minimum beperkt

“De uitgebreide Kardex Compact Buffer was precies wat we nodig hadden om onze full-bin picking te optimaliseren.”
Niek Lerou, eigenaar, SHAKE-HAND”

De Vertical Buffer Module

De Kardex Compact buffer is een Vertical Buffer Module (VBM). Deze oplossing is ontworpen om de gebruikte vloerruimte te verkleinen, productiviteit te vergroten en nauwkeurigheid en ergonomie te verbeteren.

Voordelen van de Vertical Buffer Module zijn:

 • Levering in één enkele bak om de productiviteit te verhogen
 • Beveiligde toegang voor beter voorraadbeheer
 • Bescherming van de opgeslagen goederen
 • Verbeterde ergonomie met goods-to-person levering
 • Op maat gemaakt voor elke toepassing of omgeving
 • De verticale buffermodule is uit te breiden tot 20 m lang

Wil je weten of de Vertical Buffer Module de juiste oplossing is voor jouw magazijn?

In het begin kan het overweldigend aanvoelen om een nieuwe oplossing te kiezen. Het is dan ook belangrijk om alle voordelen en verschillen te kennen voordat de uiteindelijke beslissing wordt genomen. Onze selectiegids vergelijkt de mogelijkheden van de Vertical Buffer Module (VBM) en de Vertical Lift Module (VLM), twee veel gekozen oplossingen.

Al zijn de twee oplossingen allebei ontworpen om de efficiëntie en opslagruimte te optimaliseren, er zijn voldoende verschillen. Zo is het meest voor de hand liggende verschil de manier waarop de systemen producten presenteren. De VLM presenteert verschillende goederen op een tray en de VBM presenteert goederen in een enkele bak.

Om je te helpen met het selecteren van de juiste oplossing voor jouw magazijn hebben we een selectiegids geschreven. Hier vergelijken we de twee oplossingen aan de hand van de volgende onderwerpen:

 • Verschil in afmetingen, hoogtes, laadvermogens, en snelheid
 • Verschillende voordelen van de VBM en VLM
 • De belangrijkste verschillen tussen de VBM en VLM

Download onze selectiegids voor meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven