Ga naar hoofdinhoud

Orders verwerken met zeer hoge snelheid


Het picken van orders moet snel én foutloos gebeuren. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want in een 24-uurslogistiek moeten er steeds meer orders worden verwerkt, en in minder tijd. De LR35 Vertical Buffer Module is de nieuwe oplossing voor snellere orderverwerking van Kardex Remstar en is geschikt voor meerdere doelgroepen en processen.

Wildkamp is een groothandel in technische hardware in Coevorden. De goederen (van afvoerleidingsystemen tot pompen en van beregening tot agro- en tuinproducten) worden geleverd aan 50 eigen winkels en rechtstreeks aan klanten, inclusief bouwplaatsen. Door de groei was er meer ruimte en nauwkeurigheid nodig. Een LR 35 Vertical Buffer Module oplossing was het antwoord op deze behoeften.

Beleef onze digitale presentatie!

Gaan jouw logistieke processen na deze onzekere tijd veranderen? En hoe speel je dan efficiënt, snel en effectief in op de klantbehoeften, rekening houdend met eventuele nieuwe omstandigheden? In deze presentatie zie je hoe snel en eenvoudig je kunt automatiseren, waardoor je tijd, ruimte én geld bespaart. Klik hier!

De klant

In het distributiecentrum heeft Wildkamp  ongeveer 100.000 verschillende artikelen op voorraad voor industriesectoren als de bouw, landbouw en installatie. Beschikbaarheid en leveringssnelheid van de producten is een stuwende factor voor het bedrijf.

Voordelen in één oogopslag

  • Picksnelheid bijna verdrievoudigd
  • Drastisch gereduceerde reistijd
  • Vermindering van de oppervlakte van de opslagruimte
  • Minder personeel

Definitie opdracht

Wildkamp levert goederen binnen 24 uur, wat een zeer korte orderverwerkingstijd vereist. Een groeiend aantal orders en artikelen, gekoppeld aan de vraag naar een hogere picksnelheid, maakte het noodzakelijk dat Wildkamp ofwel naar een groter magazijn verhuisde ofwel efficiënter gebruik maakte van de beschikbare ruimte. De operators hadden lange loopafstanden die met heftrucks of lopend uitgevoerd werden. Dit vereiste een toename van het personeelsbestand.

Daarom was Wildkamp op zoek naar een oplossing die ruimtebesparing, kortere reistijden, minder personeel, sneller orderverzamelen en aansluiting op hun nieuwe ERP-systeem combineerde.

Oplossing

Na intensief overleg was de meest efficiënte oplossing de installatie van 6 LR 35 Verticale Buffer Modules. De tussenverdieping bij Wildkamp werd weggenomen voor de 6 elf meter hoge units, waarbij de hoogte maximaal werd benut.

Elke unit heeft zijn eigen draaitafel en LED-pointer, die allemaal worden aangestuurd via Power Pick Global software, waardoor een continue batch- en opslagvoorbereiding mogelijk is. Tegenover de LR 35 units werden Put Frames geïnstalleerd, speciaal ontworpen om het werken met ordertrolleys te vergemakkelijken. Met behulp van Power Pick Global software en de display tool wordt het picken mogelijk gemaakt door pick- en put-to-light functionaliteit, artikelafbeeldingen en exacte locatie-informatie. 

Leveringsomvang

  • 6 LR 35 Verticale Buffer Modules, elk uitgerust met LED-verlichting L: 9.995 mm, B: 2.350 mm, H: 11.000 mm 
  • Power Pick Global Warehouse Management Software met continue batching en pick / put-to-light functies –
  •  Put Frames

Put-to-light, barcode scanning en kleuridentificatie van exacte baklocaties in de Put Frame garanderen een correcte en snelle afhandeling. De picksnelheid is bijna verdrievoudigd. Artikelen uit verschillende opslaglocaties werden verplaatst naar de LR 35 units, waardoor de reistijden drastisch werden gereduceerd. 

Het aantal operators werd teruggebracht tot 1-2 personen, met tot 3 personen op piekmomenten.

Neem contact op via: 0348-494040 of via dit contactformulier

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven