Ga naar hoofdinhoud

Omnichannel kledingoplossing op maat


Met een geschatte omzet van € 1,8 biljoen wereldwijd in 2026 is de wereldwijde kledingindustrie big business, maar deze sector ondergaat fundamentele veranderingen – van de detailhandel tot de hele toeleveringsketen. Executives gaven aan dat supply chain, logistiek en voorraadbeheer het afgelopen jaar hun grootste uitdagingen waren, gevolgd door duurzaamheid. Effectieve omnichannelintegratie is dus zowel een zakelijke noodzaak als een milieuverplichting.

Volgens het onderzoek van Euromonitor International gelooft 40,1% van de respondenten dat “investeren in automatisering en nieuwe supply chain-technologieën” de sleutel is om deze risico’s te beperken. En aangezien kostenreductie een belangrijke prioriteit blijft voor moderetailers, kan automatisering zorgen voor zichtbaarheid en flexibiliteit voor een efficiëntere goederenstroom.

Volumegroei

Omdat e-commerce jaarlijks met 10-15% groeit, is ook de complexiteit van de toegepaste oplossingen toegenomen. Omnichannel order fulfilment is een noodzakelijke aanpak voor kledingretailers en -groothandels om de verwerking van traditionele orders en retouren bij te houden. Veranderend consumentengedrag heeft geleid tot een aanzienlijke groei in het volume van retourlogistiek. Tegelijkertijd fluctueert de vraag, waardoor het essentieel is om de voorraad bij te houden. Dematic is zich van dit alles bewust. Daarom zijn de systemen en oplossingen die Dematic biedt, zoals Dematic Micro-Fulfillment, Dematic Bag Sorter en AutoStore™, ontworpen om het antwoord van de retailer te zijn op de eisen van de consument.

Automatisering

Automatisering helpt ook om retourzendingen minder waarschijnlijk te maken door verkeerde leveringen te verminderen. Volgens schattingen is 65% van de retourzendingen te wijten aan beschadigde goederen, goederen die niet overeenkomen met de beschrijving of verkeerde artikelen die worden verzonden. Leveringen in één keer goed doen is niet alleen beter voor het verminderen van afval, maar verbetert ook de koopervaring, waardoor de klantloyaliteit toeneemt.

Dematic systemen lossen een breed scala aan veeleisende taken op, van inkomende verwerking, opslag en buffering tot orderverzamelen en verzenden – zowel binnen individuele faciliteiten als binnen complete toeleveringsketens. Prestatie-optimaliserende software combineert operationele, onderhouds- en magazijngegevens in een digitaal ecosysteem. Dus voor de kledingindustrie en haar uitdagingen is het Dematic portfolio de perfecte oplossing.

Lees meer over Dematic oplossingen voor kledingretail in ons nieuwe playbook

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven