Ga naar hoofdinhoud

Meerverdiepsstelling krijgt facelift: nog meer mogelijkheden voor optimale inrichting


Van startup naar scale-up, en je wil verder meegroeien met de marktvraag, en op uw tempo? De nieuwste generatie meerverdiepsstellingen van BITO maakt het mogelijk om in de toekomst uit te breiden en om de investeringen te spreiden. Héél veel opslag in een kleine ruimte! Het hele systeem kreeg een facelift waardoor het nog meer mogelijkheden biedt om een pickinggebied optimaal in te richten. Bovendien is het sneller inzetbaar door kortere levertijden en snellere montage. 

Meerverdiepssystemen worden voornamelijk gebruikt voor de opslag en picking van kleine onderdelen in bakken, omverpakkingen of artikelen in bulk. Ideaal dus voor bijvoorbeeld e-commerce- en e-fulfilment centers. U kunt bijna alle denkbare artikelen in de stellingen opbergen. Met de installatie van een meerverdiepssysteem wordt optimaal gebruik gemaakt van de hoogte van het gebouw, waardoor  de beschikbare magazijnoppervlakte wordt vergroot. Door het aansturen van het orderverzamelen op verschillende verdiepingen kan de orderverwerking worden versneld. De tussenvloeren op de verschillende verdiepingen worden met elkaar verbonden door trappen en/of liften.

De grote voordelen in het kort

Compact en plaatsbesparend

  • Het gebouw wordt in de hoogte volledig benut.
  • De benuttingsgraad per vierkante meter wordt vergroot.

Flexibel en modulair

  • Opslagmogelijkheid voor een grote diversiteit aan artikelgrootte en vormen.
  • Piekmomenten kunnen vlot opgevangen worden.
  • Gemakkelijk uit te breiden.
  • Ideale werkomgeving voor snel wisselende assortimenten.

Economisch en kostenbesparend

  • Geringe investering in vergelijking met geautomatiseerde oplossingen.
  • Centraliseren van diverse kleinere opslagzones kan kostenbesparend zijn.
  • Mogelijkheid tot parallel orderverzamelen op verschillende verdiepingen.

Meer artikelen opslaan

Vergroot het gebruik van het gebouwvolume: met het BITO-meerverdiepssysteem kunt u gebruik maken van de volledige magazijnhoogte. In de illustratie tonen we een vergelijking tussen een legbordstelling op grondniveau en een meerverdiepssysteem met twee verdiepingen. Met een even groot grondoppervlak wordt de opslagcapaciteit nagenoeg verdubbeld. Verhoogde picksnelheid omdat tegelijkertijd op verschillende niveaus kan worden verzameld.

Enorme variëteit aan artikelen opslaan

Als u een groot en wisselend assortiment aan artikelen moet opslaan of u moet de operatie op korte termijn aanpassen aan het koopgedrag van online klanten of seizoensgebonden schommelingen. Juist dan zijn legbordstellingen ideaal om pieken zoals tijdens de kerstperiode op te vangen door tijdelijk meer personeel in te zetten zonder vergaande automatisering in te zetten.

Op een later tijdstip uitbreiden

Als u in de toekomst wil uitbreiden om uw investering te spreiden, is het meerverdiepssysteem van BITO ideaal. Dit systeem kan u op een later tijdstip uitbreiden. Ook met de nodige magazijnbakken. De legborden zijn verkrijgbaar in verschillende klassen van draagvermogen, lengtes, dieptes en hoogtes, wat vooral belangrijk is bij een vaak wisselend portfolio.

Huurkosten reduceren tot 1 magazijn

Een meerverdiepssysteem is ideaal om opslag te centraliseren en de huur van dure bijkomende externe magazijnen te beëindigen. Dit betekent dat niet alleen de opslagcapaciteit kan worden uitgebreid, maar ook de hoge handling- en logistieke kosten kunnen worden verlaagd.

Investering kost slechts fractie van geautomatiseerd systeem

Dit vermindert uw financiële investering. Bovendien kan je als startupper of scale-upper de investering spreiden over een langere periode en stap voor stap uitbreiden. De illustratie toont de vergelijking van het investeringsbedrag tussen een geautomatiseerd magazijn en een BITO-meerverdiepssysteem, dat is vele malen lager.

Het meerverdiepssysteem in de praktijk

Sterk groeiende sectoren zoals e-commerce worden voortdurend geconfronteerd met de uitdaging om zich aan te passen aan de veranderingen in de logistieke sector. De vraag is steeds welke opslagoplossing het best geschikt is zodat een bedrijf nu en in de toekomst flexibel genoeg blijft om met moeilijk te plannen ordervolumes om te gaan. Lees hier hoe BITO dit oploste voor de klant DeLaval.

ADVIES NODIG OVER DE BITO MEERVERDIEPSSTELLING? Bel +31 30 711 30 90 voor een afspraak met een BITO adviseur.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven