Ga naar hoofdinhoud

Magazijn transformeren met plateauliften


De wereld van magazijnlogistiek ondergaat een ingrijpende transformatie, dankzij de indrukwekkende mogelijkheden van Vertical Lift Modules (VLM’s). Ontdek hoe deze innovatieve systemen zowel opslagruimte als efficiëntie in uw logistieke proces kunnen verbeteren. Vanas Engineering heeft meer dan 1600 van deze systemen met succes geïmplementeerd in de Benelux, waarmee het een vooraanstaande positie inneemt in deze branche. Welke innovaties komen nog op de markt en wat is de rol van software in dit verhaal? We geven u hier graag een antwoord op.ADVERTORIAL –

Een Vertical Lift Module (VLM) is een vorm van een geautomatiseerd opslag- en ophaalsysteem dat bestaat uit lades aan de voor- en achterkant en een verticale lift om de lades verticaal op te slaan. Dit systeem maakt gebruik van de beschikbare hoogte in een magazijn, met machines die variëren in hoogte van 3 tot 20 meter. Al sinds 1989 werkt Vanas Engineering met verticale opslagsystemen. Toen nog niet met VLM’s, maar met paternosters. Deze eenvoudige systemen hingen alle items aan één ketting en draaiden ze naar de operator, waardoor ze beperkte opslagproblemen oplosten en verticale ruimte in magazijnen beter benutten.

Vanas Engineering besloot later VLM’s te omarmen vanwege hun potentieel om loopafstanden te minimaliseren en verticale ruimte optimaal te benutten. Dit optimalisatieproces leidde tot tijdsbesparingen, een kritieke factor in de snel evoluerende wereld van magazijnlogistiek. Bovendien ontwikkelde Vanas Engineering software die de prestaties van VLM-hardware verder verhoogde, waardoor ze zich onderscheidden van de concurrentie.

Software: Flexibel en Universeel

Een belangrijk kenmerk van Vanas Engineering’s aanpak is de ontwikkeling van software die verschillende systemen kan aansturen, waaronder niet alleen VLM’s, maar ook rekken, rollenbanen en orderpicksystemen. Deze veelzijdige software kan worden geïntegreerd met verschillende merken en ERP-systemen, waardoor het een krachtige tool is voor magazijnbeheer. Als systeemintegrator denken we steeds mee naar de optimale opstelling voor uw logistiek proces. 

VLM’s bieden verschillende oplossingen voor magazijnuitdagingen. Allereerst maximaliseren ze de beschikbare ruimte door verticaal op te slaan, wat kan resulteren in ruimtebesparingen tot wel 90%. Daarnaast verminderen ze de loopafstanden voor werknemers, wat leidt tot snellere orderverwerking, vooral wanneer ze worden geïntegreerd met geavanceerde software en automatisering. Bovendien worden de producten op ergonomische hoogte gepresenteerd en stofarm opgeslagen.

Voordelen

In vergelijking met traditionele opslagsystemen bieden VLM’s aanzienlijke voordelen. Ze minimaliseren fouten, beschermen de opgeslagen voorraad beter en hebben een kortere leercurve voor operators. Daarnaast bieden ze efficiënte toegang tot producten, waardoor de algehele magazijnefficiëntie wordt verbeterd. VLM’s zijn geschikt voor diverse sectoren en een breed scala aan producten. 

De keuze van de juiste leverancier voor verticale opslagliften was cruciaal voor Vanas Engineering, met een focus op innovatie, prestaties en betrouwbaarheid. Modula voldeed aan al deze criteria, en hun groeiend succes en toewijding aan technologische verbeteringen droegen bij aan hun keuze als partner. Modula ontwikkelde al verschillende VLM’s voor verscheidene toepassingen. Ontdek ons aanbod. (deeplink: https://www.vanasengineering.eu/nl/magazijninrichting/verticale-liftsystemen)

Modula Pallet Lift

Een nieuwe ontwikkeling van Modula is de Modula Pallet Lift, waarmee pallets op VLM-lades gestapeld kunnen worden, wat nieuwe efficiëntiemogelijkheden biedt voor orderverwerking. Vanas Engineering biedt uitgebreide training en opleiding voor zijn servicetechnici, salesmedewerkers en logistiek ingenieurs om ervoor te zorgen onze klanten optimaal kunnen profiteren van hun VLM-systemen. Bovendien verzorgt Vanas Engineering zelf het onderhoud en biedt het 24/7 serviceondersteuning om ervoor te zorgen dat de VLM’s probleemloos blijven werken.

Het proces voor het implementeren van een VLM omvat voorbereidingsfasen, klantspecifieke aanpassingen en installatie. Het systeem kan worden geschaald en uitgebreid om aan de groeiende behoeften van uw bedrijf te voldoen.

VLM’s vinden toepassing in diverse sectoren, waaronder e-commerce, elektronica, farmacie, automotive, gereedschappen en meer. Ze zijn relevant voor bedrijven die uitdagingen ervaren met betrekking tot opslag en orderpicking, ongeacht de sector waarin ze opereren. 

De toekomst van VLM’s belooft nog meer flexibiliteit, connectiviteit en toepassingsmogelijkheden. Ze zullen in staat zijn om naadloos samen te werken met andere geautomatiseerde systemen in magazijnen, waardoor de algehele logistieke efficiëntie verder wordt verbeterd.

Conclusie

Bij het overwegen van VLM’s is grondige analyse essentieel. Het vinden van de juiste partner met flexibiliteit en ondersteuning is cruciaal. VLM’s hebben het potentieel om magazijnlogistiek te transformeren door ruimte te besparen, efficiëntie te verhogen en fouten te minimaliseren. Investeringen in VLM’s kunnen aanzienlijke voordelen opleveren en magazijnbeheer naar een hoger niveau tillen. De veelbelovende toekomst van VLM’s brengt nieuwe trends en uitdagingen met zich mee, waardoor de evolutie van magazijnlogistiek blijft stimuleren. Graag vrijblijvend advies? Neem contact op! (deeplink: https://www.vanasengineering.eu/nl/contact)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven