Ga naar hoofdinhoud

Groothandel verhoogt pickprestaties met oplossing Kardex


Vihamij, gevestigd in Nederland, is een groothandelaar in bouwmaterialen waar via de online winkel besteld kan worden, maar ook rechtstreeks gekocht kan worden in een van de 37 winkels in het land. Naarmate het bedrijf groeide en de activiteiten toenamen, koos Vihamij voor een LR 35 Verticale Buffer Module oplossing van Kardex Remstar voor een hogere doorvoersnelheid.

De klant

Vihamij is een technische groothandel die op basis van 24 uurs levering bouwmaterialen levert aan directe klanten of aan hun eigen winkels in het hele land. In het centrale magazijn van het bedrijf hebben ze ongeveer 10.000 verschillende artikelen op voorraad, dus een snelle levering aan klanten is van cruciaal belang.

Definitie opdracht

Vihamij ontdekte dat de piektijden waaronder orders werden verzameld toenamen en dat ze de werkzaamheden moesten versnellen om de groei van het bedrijf het hoofd te kunnen bieden. Daarom moesten ze de orderverwerking aanzienlijk opvoeren. Factoren die hiertoe bijdroegen waren het verkorten van de lange reistijden door te veel personeel en het consolideren van de opslaglocaties om de toegang te vergemakkelijken en te versnellen. Bovendien moesten ze een duidelijke structuur creëren voor het picken van affiliate- en klantorders en het aanvullen tussendoor.

Oplossing

Vihamij en Kardex Remstar formuleerden een oplossing op maat op basis van standaard elementen: 3 LR 35 Verticale Buffer Modules met elk een draaitafel en LED-pointer. Omdat de opslagruimte aanzienlijk moest worden vergroot om artikelen uit verschillende opslaglocaties op één plaats te condenseren, werd het dak van het magazijn aangepast om units van maximaal twaalf meter hoogte te installeren. Voor de units werden 30 orderverzamelbakken op put-to-light locaties met put-to-light technologie geïnstalleerd.

Het hele batchverzamelproces wordt aangestuurd door Power Pick Global software en aan elke LR 35 unit wordt een vaste kleur toegekend. Om pickfouten te voorkomen, geeft het display van de LR 35 dezelfde kleur aan als op de put to light displays. Dit verkort ook de reistijd. Waar voorheen 6-7 operators werden gebruikt, heeft de nieuwe oplossing slechts 1 picker en 1 persoon nodig die de orders voorbereidt. Eerst worden er 1.000-1.500 orderregels voor filialen verzameld. Dan volgt het aanvullen en tenslotte worden er 50-100 klantorders verzameld, in totaal gemiddeld 300 orderregels per uur per persoon.

Leveringsomvang

– 3 LR 35 Verticale buffermodules, elk uitgerust met LED-pointer L: 10.470 mm, B: 2.350 mm, H: 12.000 mm
– P ower Pick Global Warehouse Management Software met continu batch- en Pick-en Put-toLight functies
– Put-to-Light tafel: 3 secties van 2,2 m met in totaal 30 putlocaties, 2 niveaus van 15 locaties

Voordelen in één oogopslag:

  • Verhoging van de pickprestaties, 300 orderregels / h / person. –
  • Vermindering van de reistijd
  • Besparing personeel van 6 naar 2,5

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven