Ga naar hoofdinhoud

Buffervoorraad beter beheren bij onvoorspelbare schommelingen


Je wilt je voorraadkosten verlagen maar het bepalen van de juiste hoeveelheid voorraad is continu balanceren tussen vraag en aanbod. Bovendien is dit laatste onvoorspelbaar. Wat wél voorspelbaar is, is dat consumenten meer en meer ‘stukgoed’ online bestellen. En daarom is het hoog tijd om de opslagwijze van je voorraad en de picklokaties voor stukgoed onder de loep te nemen!

Je hebt een bestaand palletmagazijn en wil ook meer stukgoed picklokaties?

Goed nieuws! Dankzij BITO kan dat! Ongeacht van waar je huidige palletstelling komt, kan BITO deze (tijdelijk) als orderverzamelstelling ombouwen. Je bestaande palletstelling voorzien we op grondniveau van stukgoeddoorrolstellingen. Bovenaan blijft je palletstelling bufferopslag.

In het onderste gedeelte van je palletstelling kunnen dan de goederen worden klaargezet voor het orderverzamelen. In dit stukgoeddoorrolkanaal onderaan zijn er dan meerdere aantallen van één bepaald artikel beschikbaar. Zo moet er minder vaak worden aangevuld.

Wanneer u uw palletstellingen slechts tijdelijk als orderverzamelstellingen wilt gebruiken, kan je doorrolsegmenten als snelwisselbanen in een handomdraai op de liggers van je bestaande palletstelling bevestigen.

Behoud je buffervoorraad en creëer bovendien extra stukgoed picklocaties

Maak kennis met de BITO Doorrolstelling voor stukgoederen! Ideaal als … je stukgoed volgens het FIFO-principe snel en overzichtelijk wilt klaarzetten. Je klantorders snel wilt afhandelen en pickfouten zo veel mogelijk wilt vermijden. Je een hogere orderverzamelsnelheid wilt bereiken.

Stukgoeddoorrolstellingen worden via de achterzijde bevoorraad. De goederen rollen daarbij over wieltjesrails naar de pickzijde (voorzijde). In de doorrolstellingen voor stukgoed worden losse artikelen, kunststofbakken of verpakkingseenheden als dozen opgeslagen.

De stukgoeddoorrolstel van BITO is beschikbaar in meerdere varianten. De keuze van type doorrolniveau wordt hoofdzakelijk bepaald door het soort artikel en de afmetingen.

Remrollen verlagen de doorrolsnelheid van de opslageenheden in een doorrolkanaal. Op die manier rollen de opslaggoederen – ook van verschillend gewicht – veilig en zonder beschadiging naar de orderverzamelpositie. Met behulp van remrollen is het ook mogelijk diepere kanalen of kanalen met een grotere helling in te zetten. De remrollen zijn geschikt voor verpakkingen met een gewicht van 3 kg tot 30 kg.

Wat het stukgoeddoorrolsysteem efficiënt maakt?

Kortere loopwegen wat resulteert in hogere verwerkingscapaciteit van orders. Bovendien kan je uw assortiment breder maken omdat je meer picklokaties hebt en heb je meer controle over je voorraad bovenin. Meer veiligheid door gescheiden gangen van aanvulzijde en pickzijde.

Advies nodig bij de ombouw naar extra picklokaties?
Bel +31 30 711 30 90 voor een afspraak met een BITO-adviseur

Meer weten over dit systeem? Lees hier verder of bekijk onderstaande video ‘Doorrolstelling voor stukgoederen ‘:

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven