Ga naar hoofdinhoud

BITO breidt MB-serie uit met een bak speciaal voor voeding


Hoe vervoer je voeding zo vers mogelijk én op de perfecte temperatuur? En hoe vermijd je verpakkingsafval? Dé vragen voor leveranciers in de e-foodindustrie. Want de consument bestelt meer en meer producten online. En tegelijk verwacht hij ook dat die producten duurzaam en milieubewust aan de voordeur worden afgeleverd.

De herbruikbare MB Food & Delivery-bakkenserie biedt de oplossing. Deze nieuwste successerie van BITO Systems is speciaal ontwikkeld voor de e-foodindustrie.

Peter Kerth, Hoofd Product Management BITO: “Leveranciers in de e-food sector hebben met de jaren veel ervaring opgedaan. Het e-foodvervoer is een uitdaging, vooral in de laatste kilometers van het transport naar de klant. Waaraan hadden leveranciers vooral nood? Aan een oplossing met aangepaste bakken. Daarom hebben we onze succesvolle MB-serie uitgebreid met de MB Food & Delivery, speciaal ontwikkeld voor e-food.”

 

 

 

 

Compleet systeem met ruimtebesparende, nestbare bakken

Levensmiddelen moeten de consument onbeschadigd bereiken. Dat spreekt voor zich. Versheid en kwaliteitsborging zijn de sleutelwoorden. Aan welke criteria moet de levering van voeding nog voldoen? Je moet de goederen stabiel houden en goed beschermen. J e moet zo weinig mogelijk bakken per levering gebruiken en de opslagruimte voor lege bakken klein houden. Dat doet BITO dankzij ruimtebesparende, nestbare bakken.

Peter Kerth: “Die ruimtebesparende, nestbare bakken: dat is één ding. Maar klanten hebben ook een compleet systeem nodig. Je moet zo veel mogelijk verschillende voedingsmiddelen in één bak transporteren, en daarbij ook ruimte besparen. Zo voerden we bijvoorbeeld een nieuwe bakhoogte in. Want flessen van 1,5 liter moeten vaak rechtop worden vervoerd.”

“Daarnaast zijn er vaak verschillende versheid- en temperatuurzones nodig per afleverbox. En goederen worden meestal ook geleverd in verschillende verpakkingen én van verschillende afmetingen. Dan is het zaak om niets te laten omvallen. Er mag niets breken of lekken. De kwaliteit van de goederen tijdens het transport moet integraal bewaard blijven. Dat heeft de hoogste prioriteit. Als leverancier wil je bovendien halfvolle leveringsboxen vermijden.”

Full optional aangepast aan e-food

Met de MB Food & Delivery geniet je van heel wat opties. Het maakt hem tot de gedroomde e-food transportbak. Een voorbeeld: verdeel-inlegstukken zorgen ervoor dat niets uitglijdt, omvalt of lekt. Flessen of bekers blijven goed staan. Ander voorbeeld: isolerende inserts van EPP bieden je diverse droge of gekoelde ruimtes, voor verse en zuivelproducten. Ze zijn zelfs een troef om diepvriesproducten te transporteren.

Die isolatie-inzetstukken zijn momenteel beschikbaar in twee maten. Daarmee combineer je twee temperaturen in één bak. De bijhorende koelelementen hebben bovendien ook een verdeelfunctie. BITO biedt ook een diepvrieselement voor temperaturen tot -21°C, een veilig, goedkoop én herbruikbaar alternatief voor droogijs.

De MB Food & Delivery kan je eventueel ook voorzien van ophangmogelijkheden voor zakken. Dat maakt orderverzamelen of de overdracht aan de eindklant gemakkelijker.

Vermijd je liever diefstal onderweg? Daarvoor zijn er de deksels en verzegelingen. Tenslotte is de nieuwe MB-bak Food & Delivery ook verkrijgbaar met doorlaatbare wanden, om de aanwezige koeling zonder hindernissen tot bij de goederen te brengen.

Stapelen en verplaatsen naar een bestelwagen voor de last mile delivery gaat eenvoudig dankzij de nieuwe palletwagen die ook voor andere type bakken kan gebruikt worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven