Ga naar hoofdinhoud

5 redenen om nu een SDE+-subsidie aan te vragen


Het zal de sector niet zijn ontgaan, maar de landelijke Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) gaat veranderen. Milieubewuste ondernemers en organisaties die werk willen maken van zonne-energie, krijgen tijdens de openstellingsronde van dit najaar (dinsdag 14 oktober tot donderdag 14 november) een laatste kans om gebruik te maken van de huidige subsidieregeling. Maximaal profiteren van de laatste ronde SDE+ subsidies? Hier 5 redenen waarom dit hét moment is om uw subsidie nog veilig te stellen.

Maak werk van de zon
Om duurzaam ondernemen en het opwekken van hernieuwbare energie te stimuleren en ondersteunen, heeft de Nederlandse overheid de SDE+-subsidie in het leven geroepen. Twee keer per jaar kunnen bedrijven en non-profitorganisaties een aanvraag indienen voor deze regeling voor de aanleg van een zonne-energiesysteem. De subsidieregeling gaat in 2020 op de schop. Niet alleen kan er vanaf volgend jaar slechts één keer per jaar subsidie aangevraagd worden, ook wordt de beschikbare subsidie gehalveerd. Alle reden dus voor ondernemers en beleidsbepalers die de duurzame ambities hebben, nu in actie te komen.

Waarom wordt de vergoeding gehalveerd?
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat maakte onlangs bekend dat de SDE+-regeling in 2020 verandert. “Het budget van de SDE+-subsidie gaat van 10 naar 5 miljard euro”, zegt Philippe Vanhoef, medeoprichter van Ecorus. Niet alleen wordt er minder geld beschikbaar gesteld, ook verlegt de stimuleringssubsidie de prioriteit richting CO2-reductie. “Er worden nieuwe technieken toegevoegd die niet hernieuwbare elektriciteit zijn. Bovendien wordt er nu gekeken naar CO2-reductie, zoals Carbon Capture & Storage (CCS) en warmtenetten en niet meer naar kostprijs per kWh. Deze technieken krijgen in 2020 meer prioriteit dan zonne-energie.”

SDE++: andere koers, nieuwe subsidiecategorieën
Binnen de SDE++-regeling krijgen zonne-energieprojecten, in tegenstelling tot binnen de SDE+-regeling, niet langer de hoogste prioriteit. Dit betekent dat de kans op een succesvolle subsidieaanvraag afneemt, net als de hoogte van de vergoeding per kWh. Wie in aanmerking wil komen voor aanvullende financiering voor een zonne-energieproject moet dus snel zijn én een sterke businesscase indienen. Dit betekent een goede strategie, de juiste onderbouwing voor het project en een aanvraag die niet alleen volledig is, maar ook beschikt over de juiste documentatie, zoals vergunningen. Allround zonne-energie projectontwikkelaar Ecorus kan bewuste pandeigenaren, grondbezitters en logistieke partners hierbij uitstekend helpen.

Ecorus AHOLD

Bedrijfsdak Albert Heijn (AHOLD): 6.225 panelen, 1,6 MW, 841 TON CO2 besparing per jaar. Opgeleverd door Ecorus.

Hoe dien ik een succesvolle aanvraag in?
Ecorus – met meer dan tien jaar ervaring – doet alle SDE+-aanvragen in eigen beheer en is trots dat het een succesvolle staat van dienst kan weerleggen. De ‘zakelijke verduurzamer’ beheerst de gehele keten – van ontwerp, financiering en bouw tot het beheer en onderhoud van zonne-energiesystemen – en dient complete en acceptabele aanvragen, inclusief haalbaarheidsstudie en een realistische businesscase. “Het waarmaken van duurzame ambities is binnen handbereik, maar de tijd tikt snel weg”, sluit Vanhoef af. Wilt u uw SDE subsidieaanvraag laten verzorgen of uw subsidie benutten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en vraag direct kosteloos en onafhankelijk advies dat het beste bij u past!

Ecorus Arcelor Mittal

Bedrijfsdak ArcelorMittal: 27.000 panelen, 11 MW, 4.600 TON CO2 besparing per jaar. Opgeleverd door Ecorus.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven