Ga naar hoofdinhoud

450.000 artikelen en order opleveren in minder dan 30 min?


Met meer dan 450.000 onderdelen in stock is de opslag en het klaarmaken voor verzending van bestellingen niet simpel. Daarbovenop doen dagelijks nog eens 20.000 klanten uit 160 landen beroep op dit warehouse. Met leveringen over heel de wereld moest de achterliggende logistieke inrichting van het warehouse foutvrije bestellingen kunnen garanderen. De juiste magazijninrichting was hier van cruciaal belang.

Hoe lost BITO het op? Dankzij geavanceerde logistieke processen kan een foutvrije bestelling nu snel worden afgeleverd. In Europa binnen de 24 uur, wereldwijd binnen de 48 uur.

De oplossing moest binnen de bestaande muren blijven. Hiervoor was een expert in magazijninrichting en magazijnoplossingen nodig. Na enkele contacten werd gekozen voor het BITO-advies. BITO zorgde voor een maximale benutting van elke vierkante meter en had als oplossing platformen te bouwen, zodat op drie verschillende hoogtes kon gewerkt worden.

“De aanpassingen op maat van BITO zijn doordacht” – Erik Deceuninck, Project Manager bij THV Forklift Parts.

Elke lege ruimte in het magazijn werd stap voor stap in gebruik genomen. Terwijl het magazijn op volle toeren bleef draaien. Het warehouse wil voor de interne dienst een maximum oplevertijd van 30 minuten kunnen garanderen. Geen zonepicking dus, maar één bak per orderlijn. Al deze bakken worden aan het einde van het proces in sorteerunits samengebracht. De sorteerunits zijn uitgevoerd als automatische bakkenmagazijnen met doorrolkanalen.

Dezelfde bak wordt ook gebruikt in de voorraad miniload. De BITO-orderverzamelbak als hoeksteen. De volledige orderafwikkeling is als het ware gebouwd rond de BITO-orderverzamelbak. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de BITO-bakken, die in het systeem universeel inzetbaar zijn. Vandaag draaien meer dan 360.000 kunststofbakken van BITO in het logistieke centrum mee. Het merendeel van die bakken zijn voorzien van een dubbele bodem. Zo krijg je een hoger draagvermogen en een vlot transport over km lange trajecten.

De voordelen voor dit warehouse? De verhoging van de benuttingsgraad dankzij de BITO-doorrolstellingen voor stukgoed, kan vergeleken met de conventionele stellingen, tot 60% oplopen.

Vroeger handelde dit warehouse maar 2.500 orderlijnen per dag af. Nu kunnen ze tot 20.000 lijnen per dag realiseren. Een maximale benutting van elke vierkante meter in het magazijn. Er wordt alles aan gedaan om de werknemers onder ergonomische werkomstandigheden te laten werken. BITO-doorrolstellingen voor stukgoed kunnen flexibel ingesteld worden.

De processen zijn eenvoudig en efficiënt. Orderpicken gaat nu heel eenvoudig. Medewerkers voelen zich comfortabel. Ook jobstudenten zijn nu zonder al te veel uitleg inzetbaar.

De klant getuigt: de samenwerking smaakt naar meer…

Voor Erik Deceuninck, Project Manager bij THV Forklift Parts, mag de samenwerking met BITO nog láng duren: “De aanpassingen op maat van BITO zijn doordacht. Hun oplossingen testen ze eerst altijd uit. In de praktijk halen we daar voordeel uit. Met BITO als partner kwamen we tot een efficiënt systeem dat jaren kan meedraaien. Bovendien blijft BITO altijd kritisch nadenken over hoe we het systeem nog verder kunnen optimaliseren.“

Meer over magazijninrichtingen en orderverzamelmethodes kan je verder lezen op de website van BITO.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven