Oudgedienden ProfiLogs delen hun ervaring • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Oudgedienden ProfiLogs delen hun ervaring


ProfiLogs bestaat uit vier experts in logistiek. Ze hebben de pensioengerechtigde leeftijd bijna of helemaal bereikt en dus tijd en energie over. Die stellen ze graag ter beschikking aan het midden- en kleinbedrijf en aan start-ups en scale-ups. “Die kampen veelal met vragen die wij al vaak hebben beantwoord.” 

ProfiLogs is een initiatief van Peter Leerintveld en zijn zwager René van Glabbeek. Leerintveld is specialist in logistieke technologie, heeft verschillende innovaties op zijn naam staan en is de drijvende kracht achter het Scala Logistica. Van Glabbeek is expert in onder meer verpakkingslogistiek en weet alles over het zekeren van lading. Nu beide mannen de pensioengerechtigde leeftijd bijna of helemaal hebben bereikt, stellen ze hun kennis en ervaring graag ter beschikking. “Wij hebben tijd en energie over. Iedereen die dat wil, kan die gebruiken”, vertelt Leerintveld.

Heel Europa nieuwe distributiecentra

Twee oude bekenden van Leerintveld, Jan Walraven en Jan van Noord, maken het team van ProfiLogs compleet. Zij hebben nauw met elkaar samengewerkt bij Buhrmann, de leverancier van kantoorartikelen die later de naam Corporate Express aannam en inmiddels is overgenomen door Staples. Samen hebben ze in heel Europa nieuwe distributiecentra opgezet. Walraven is de man met uitgebreide ervaring in bouwkundige zaken en facilitair management, terwijl Van Noord uiterst bedreven is in het opzetten en organiseren van processen. “Als bedrijven een klankbord zoeken, kunnen ze ons bellen. Eén of twee gesprekken kunnen al voldoende zijn om hen te wijzen op valkuilen of alternatieve oplossingen”, verklaart Van Noord.

Meepraten en -denken

De vier experts hoeven niet meer per se, maar kunnen het niet laten om over logistiek te praten en te denken. Regelmatig krijgen ze telefoontjes met de vraag om precies dat te doen: meepraten en meedenken over logistiek. “Zoals onlangs van een bedrijf dat worstelde met de spelregels voor de allocatie van goederen in een automatisch magazijn. Op basis van mijn ervaring kan ik de analist van dat bedrijf enkele waardevolle inzichten aanreiken. Die helpen hopelijk te voorkomen dat hij het wiel opnieuw moet uitvinden”, vertelt Van Noord. 

Lees binnenkort het hele artikel: Nog geen abonnee? bekijk de (digitale) opties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven