Magazijnautomatisering

KION neemt Egemin over

De KION Group neemt de divisie Handling Automation voor 72 miljoen euro over van automatiseringsspecialist Egemin Group.

De KION Group – op Toyota Industries na – de grootste producent ter wereld van hef- en magazijntrucks (met onder andere de merken Linde Material Handling, Fenwick, Still, OM, Baoli en Voltas) verhoogt met deze acquisitie het aantal merken in zijn portfolio tot zeven. Het in Wiesbaden gevestigd bedrijf breidt zo zijn expertise en capaciteiten in systeemoplossingen voor interne logistiek substantieel uit. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2015.

Magazijnautomatisering
De overname is een nieuwe mijlpaal in de implementatie van de Strategie 2020 van de KION Group uit Wiesbaden. “Door de overname van de logistieke automatiseringsactiviteiten van Egemin versterkt de KION Group zijn expertise en mogelijkheden in het ontwerp en beheer van complexe automatiseringsprojecten voor de toekomst”, verklaart Gorden Riske (foto), CEO van de KION Group bij de ondertekening van de overeenkomst. “Geautomatiseerde goederenafhandeling zal een cruciale rol spelen in Industry 4.0 aangezien ze de visie van intelligente magazijnen en fabrieken bevorderen. Deze snel groeiende markt voor geautomatiseerde logistiek en goederen afhandeling systemen is een gebied waarin we ook een leidinggevende speler willen worden.” Linde sloot onlangs ook al een unieke samenwerkingsovereenkomst met automatiseringsspecialist Balyo op het gebied van AGV navigatie.

Egemin
Egemins Handling Automation divisie levert automatische magazijnsystemen, automatisch geleide voertuigen en vloerkettingbaansystemen. In het boekjaar 2014 genereerde de divisie Handling Automation van de Egemin Group een omzet van ongeveer 76 miljoen eiro met meer dan 300 gespecialiseerde medewerkers. De andere divisies van de Egemin Group (Process Automation, Life Sciences, Infra Automation en Consulting & Services) maken geen deel uit van deze overname en zullen hun activiteiten voortzetten onder een nieuwe merknaam die binnenkort bekendgemaakt wordt. Dit bedrijf blijft in handen van Ackermans & van Haaren.

Management
Jan Vercammen, CEO van Egemin Automation, benadrukt: “Egemin Automation werkt al verschillende jaren nauw samen met de merken van de KION Group. Door deel uit te maken van de KION Group zijn er enorme groeikansen voor de divisie Handling Automation. En het laat de vier andere divisies van de Egemin Group toe zich te richten op hun kernactiviteiten.” Jan Vercammen zal Egemin Automation leiden binnen de KION Group en rechtstreeks rapporteren aan Gorden Riske, CEO van KION. Egemin Automation zal in de KION Group geïntegreerd worden als een onafhankelijk bedrijf onder de merknaam Egemin Automation en zal verantwoordelijk zijn voor de projectbusiness van de groep op gebied van systeemoplossingen en automatisering. Meer in het bijzonder zal de intralogistics systems (ILS) business van het KION-merk Still nauw verbonden zijn met de automatiseringsactiviteiten van Egemin.

Meer informatie: Egemin Automation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven