Marktnieuws
DPD start bouw HUB Eindhoven.
DPD start bouw HUB Eindhoven.

De bouw van het nieuwe hypermoderne distributiecentrum van DPD is officieel gestart. De HUB Eindhoven verrijst binnen nu en een jaar op bedrijventerrein Westfields te Oirschot. Met dit distributiecentrum kan DPD Nederland vele jaren vooruit. Zo kan de pakketdienst in deze tijd van een snelgroeiende pakketmarkt kwaliteit blijven waarborgen.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland en de wethouder van Gemeente Oirschot, Piet Machielsen hebben de eerste heipaal in de grond geboord. HUB Eindhoven zal zo’n 88.000 vierkante meter in beslag gaan nemen, wat in een later stadium nog eens met 36.000 vierkante meter wordt uitgebreid. Dit sluit naadloos aan op de verwachtte groei. Alle 500 medewerkers van de huidige locatie in Best zullen begin 2019 de nieuwe HUB Eindhoven in gebruik nemen.

Uitgangspunt voor ontwerp

Rick Pardoel, Manager Real Estate DPD Nederland: “Onze nieuwe sorteermachine waarmee we pakketten verwerken, is het kloppende hart van DPD. Daarom vormde dit het uitgangspunt voor het ontwerp van het distributiecentrum. Traditionele bouwprocessen, waar eerst het gebouw ontstaat en dan wordt gekeken hoe de machines erin passen, zijn hiermee volledig op zijn kop gezet. Met de nieuwe HUB kunnen we meegroeien met de mogelijkheden en de vragen vanuit de markt en inspelen op piekvolume.”

Kritisch kijken

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “We zijn erg blij met dit officiële moment. Na jaren van plannen, is het eindelijk zover. De nieuwbouw hebben we aangegrepen om kritisch naar onze processen te kijken. Dit was onze kans om beperkingen achter ons te laten en een gebouw neer te zetten dat ons maximaal ondersteunt in het realiseren van onze ambitie. We hebben op de nieuwe locatie de mogelijkheid om door te groeien, waardoor we meer pakketten kunnen verwerken, meer klanten hoogwaardig kunnen bedienen en ons (logistieke) netwerk op internationaal niveau kunnen uitbreiden. We kunnen niet wachten om dit hypermoderne gebouw waar alles efficiënt, veilig en zo veel mogelijk duurzaam gaat gebeuren, in gebruik te nemen.”

Meer informatie: DPD (Nederland) B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven