Marktnieuws

Logistiek dienstverlener Mainfreight betrekt vanaf juni 2018 een gloednieuw crossdock-centrum in Gent. Het is voor Mainfreight de derde investering in België, na de opening van distributiecentra in Genk en in Evergem.

In de afgelopen maanden verrees in Zwijnaarde (gemeente Gent) een gigantische gebouw van ruim 10.000 vierkante meter. Het pand zal vooral dienst doen voor internationale groupage en nationale distributie in België. Met het crossdock in Zwijnaarde kan Mainfreight haar klanten in de biotech meer ruimte bieden. Het gebouw is volledig volgens de Nieuw-Zeelandse Mainfreight-filosofie ontworpen. Daarbij is een complete nieuwe truckvloot inbegrepen. De nieuwbouw is volgens de dienstverlener het begin van een belangrijk hoofdstuk in de ontwikkeling van Mainfreight in België. Het nieuwe gebouw moet Mainfreight de kans geven om vanuit een toplocatie, een efficiënte distributie op poten te zetten.

Eiland Zwijaarde
De nieuwe plek van Mainfreight is de eerste ontwikkeling die is gerealiseerd op het Eiland Zwijnaarde, dat officieel de naam ‘Tech Lane Ghent’ heeft. Op het perceel kan nog ruim 30.000 vierkante meter bijgebouwd worden. Op termijn wordt er op het eiland een heel nieuw industriepark ontwikkeld. Directe nabijheid van wateren richting de zee en binnenwateren, snelwegen E17 en E40 en treinrails zorgen voor een efficiënte ontsluiting naar heel Europa. De komst van de deze grote internationale speler gaat naar verwachting 100 nieuwe banen creëren in de regio.

Uitbreiding van het Europese netwerk van Mainfreight is al langer gaande. Sinds 2011 is het Nieuw Zeelandse bedrijf actief in Europa. Overname van de Wim Bosman Groep in Nederland was daarin een eerste grote stap. In Europa beschikt nu over ongeveer 360.000 vierkante meter aan crossdocks & opslaglocaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven