Corona

Amazon houdt middels warmtebeeldcamera’s de temperatuur van orderpickers en andere medewerkers in de gaten in een aantal Amerikaanse distributiecentra. Dat bevestigt het bedrijf in gesprek met Reuters nadat personeelsleden hierover op social media uit de school hadden geklapt.

De webgigant hoopt op deze manier in de gaten te kunnen houden of medewerkers ziek worden en mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

De afgelopen weken is in meer dan 50 warehouses van Amazon in de Verenigde Staten vastgesteld dat medewerkers het coronavirus hebben opgelopen. Personeelsleden en vakbonden maakten zich zorgen over hun gezondheid en kwamen in protest. 

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal! Stuur uw vlog in naar warehousetotaal@eisma.nl

Amazon heeft als reactie besloten om ‘thermal cameras’ in te zetten. Deze camerasystemen kunnen tussen de 5.000 en 20.000 dollar kosten. Hiernaast biedt Amazon zijn honderdduizenden medewerkers in Amerikaanse en Europese dc’s mondmaskers aan. 

Het is niet bekend welke technologie Amazon precies gebruikt, maar volgens een van de medewerkers van een dc in de buurt van Seattle is het camerasysteem afkomstig van Infrared Cameras Inc. uit Texas. De CEO van dat bedrijf, Gary Strahan, wilde of kon niet bevestigen dat hij zaken doet met Amazon. 

Frankrijk: 6 dc’s van Amazon dicht

Van de rechter mag Amazon in Frankrijk alleen nog maar essentiële goederen distribueren, zoals boodschappen en medische hulpmiddelen. Ook moet de webgigant een onderzoek instellen naar het risico op besmetting in de Franse warehouses en extra maatregelen treffen. Amazon is ‘verbaasd’ over de uitspraak en heeft besloten om alle logistieke activiteiten in zijn 6 dc’s in Frankrijk voorlopig te stoppen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven