‘Stel dat je de familie moet vertellen dat Henk is overleden’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

‘Stel dat je de familie moet vertellen dat Henk is overleden’


Het Amerikaans-Canadese Bausch Health distribueert vanuit Schiphol-Rijk duizenden contactlenzen over de hele wereld. De logistiek draait al jaren als een zonnetje, maar qua veiligheid was er nog een wereld te winnen. 

Na personeelswisselingen en een aantal incidenten op de werkvloer pakte Bausch Health 2013 de handschoen op. 

“Veiligheid raakte ondergeschikt. We hebben toen gezegd: dit kan zo niet langer”, aldus EHS-coördinator Reinoud Schoon. Samen met zijn collega’s voerde Schoon diverse maatregelen door: van Gemba Walks tot speciale campagnes om heftruckchauffeurs veiliger te laten werken en om personeel bewuster te maken veiligheidsrisico’s. Niet alleen op de magazijnvloer, maar ook onderweg en thuis.

De aanpak wierp zijn vruchten af, want in 2018 won Bausch Health het goud op de Prijs Veiligste Magazijn-verkiezing van branchevereniging BMWT

Schoon: “Ik had dat eigenlijk niet verwacht. Toen ik zag wie onze concurrenten waren, dacht ik: dat gaat heel spannend worden. Het juryrapport sprak vol lof over ons.”

Bausch Health na de uitreiking van het goud in 2018.

In de derde aflevering van onze speciale podcastserie over veilig werken in het magazijn praten we met Jan Hommes, directeur van BMWT, en Reinoud Schoon over de verbeterde veiligheid in het dc van Bausch Health, over wat een veiligheidscultuur inhoudt en waarom werken aan veiligheid je als bedrijf heus geen geld hoeft te kosten.

Hommes: “Minder incidenten betekent minder ongevallen, minder schades, minder kosten en minder stilstand.”

Schoon: “Stel je voor dat je naar de familie moet gaan om te vertellen dat Henk is overleden. Dat zijn geen leuke gesprekken. Ik maak me er dagelijks hard voor om dat gesprek nooit te hoeven voeren.”

De 3 tips van Jan Hommes 

Traditiegetrouw sluiten we iedere aflevering in deze serie af met de 3 tips van Jan Hommes. Als voorproefje zijn deze tips hieronder alvast te beluisteren:

De 3 tips van Jan Hommes, directeur van BMWT.

WT PODCAST gratis in Soundcloud en Spotify

De podcastserie over veilig werken in de logistiek is beluisteren via Spotify en Soundcloud (en dus ook via deze apps op je telefoon). Klik in deze podcastkanalen op ‘volgen’, want zo zie je de nieuwe aflevering van de WT PODCAST meteen bovenaan. De volgende aflevering verschijnt op 26 juli. Hieronder is de aflevering met Reinoud Schoon te beluisteren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven