Ga naar hoofdinhoud

Logistiek heeft eigen Rob Geus: ‘Hij liep op sandalen door het magazijn’


“Toen ik het magazijn van dat bedrijf binnenkwam, zag ik de leidinggevende op sandalen door de hal lopen. Dan weet je eigenlijk al genoeg.”

In de tweede aflevering van onze speciale podcastserie over veilig werken in het magazijn praten we met Frank Lindeman, servicemonteur van Toyota Material Handling, en Jan Hommes, directeur van BMWT

Onderwerp van gesprek in de studio van Warehouse Totaal is het belang van veilig materieel en het keuren van datzelfde materieel. Waarom is het zo belangrijk? Wat zijn de zwakke plekken van materieel? Waar let Frank op tijdens het keuren? Wat is precies de meerwaarde van BMWT-Keur? En hoe gaat het met de keuringen in coronatijd? 

Lindeman loopt al zestien jaar als keurmeester mee in de logistiek. Is een heftruck in orde, dan plakt hij er à la Rob Geus van ‘De Smaakpolitie’ een sticker op. Maar het komt ook weleens voor dat materieel niet door de keuring komt weet ook Hommes: “Als er vervolgens wat mee gebeurt en de Inspectie SZW komt langs, dan ben je dubbel de sjaak. Want je hebt dan alle ellende rondom het ongeval en je krijgt een forse douw omdat je niet aan je werkgeversverplichtingen hebt voldaan.”

Lindeman en Hommes pleiten in de podcast voor periodieke en kwalitatief hoogwaardige keuringen van transportmaterieel: “Regel het gewoon goed. Het geeft zekerheid, ook voor je personeel.”

De 3 tips van Jan Hommes 

Traditiegetrouw sluiten we iedere aflevering in deze serie af met de 3 tips van Jan Hommes. Als voorproefje zijn deze tips hieronder alvast te beluisteren:

WT PODCAST gratis in Soundcloud en Spotify

De podcastserie over veilig werken in de logistiek is beluisteren via Spotify en Soundcloud (en dus ook via deze apps op je telefoon). Klik in deze podcastkanalen op ‘volgen’, want zo zie je de nieuwe aflevering van de WT PODCAST meteen bovenaan. De volgende 2 afleveringen verschijnen op respectievelijk 12 juli en 26 juli. Hieronder is de aflevering met Frank Lindeman te beluisteren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven