Komt Byrd, specialist in logistieke software, na kapitaalinjectie naar Nederland? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Komt Byrd, specialist in logistieke software, na kapitaalinjectie naar Nederland?


Byrd groeit door. Het Oostenrijkse bedrijf, dat software ontwikkelt voor warehouses, heeft bij een financieringsronde een injectie van zestien miljoen euro opgehaald.

De laatste investeerder is investeringsfonds Mouro Capital. Ook partijen als Speedinvest, VerveVentures, Rider Global en VentureFriends investeren in Byrd. In totaal brengen zijn 26 miljoen euro in het laatje van Byrd. 

Byrd gaat het kapitaal gebruiken om uit te breiden naar vijf nieuwe landen in Europa, waaronder mogelijk Nederland. Ook wil het bedrijf de aanwezigheid in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk verstevigen. 

De omzet van Byrd groeide in het kalenderjaar 2020, als gevolg van de toenemende e-commerce, met meer dan 300 procent. Nieuwe klanten zijn onder meer Scholl, Durex en YourSuperfoods.  

“E-commerce is een belangrijk kanaal voor de merken van vandaag”, zegt Petra Dobrocka van Byrd. “Dankzij ons uitgebreide fulfilmentplatform en warehousenetwerk helpen we steeds meer retailers om hun logistieke processen te optimaliseren met schaalbare en flexibele oplossingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven