ESTG krijgt WMS van NYCE.LOGIC in Oosterhout • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

ESTG krijgt WMS van NYCE.LOGIC in Oosterhout


NYCE.LOGIC, onderdeel van Extenda Retail, heeft een partnerschap aangekondigd met ESTG voor het leveren en implementeren van een WMS, in eerste instantie voor de primaire distributie hub van ESTG in Oosterhout.

ESTG is een internationale groothandel in duurzame energieproducten. Vanuit hun hoofdvestiging in het Gelderse Oosterhout levert het aan meer dan 7.000 professionele installateurs en voltooit het meer dan 60.000 leveringen per jaar, naar 38 Europese landen. Sinds juli 2020 heeft ESTG een energieneutraal warehouse van 12.500 m2.

“De marktkrachten hebben een ongekende vraag naar hernieuwbare energie gecreëerd, gedreven door een snelle verandering in milieu, economie en geopolitieke houdingen en gebeurtenissen. Als Europa’s toonaangevende distributeur van duurzame energieproducten realiseerden we ons dat de softwaretoepassingen die de kern van ons bedrijf vormden, eenvoudigweg niet in staat waren om met deze nieuwe complexiteit en dit nieuwe volume om te gaan. NYCE.LOGIC’s WMS biedt onze magazijnoperaties structuur, schaalbaarheid en toonaangevende mogelijkheden, allemaal via een standaard software implementatie,” zegt Raymond Roelands, Chief Technology Officer van ESTG.

NYCE.LOGIC werd geselecteerd na een uitgebreide marktevaluatie. De implementatie is gepland om te beginnen in augustus 2022 en zal worden afgerond voorafgaand aan het hoogseizoen. Het WMS zal worden geïntegreerd met apparatuur en toepassingen van derden door gebruik te maken van een ground-up, API-first benadering, en de rijke, flexibele, standaard out-of-the-box functionaliteit gekoppeld aan een uitgebreide roadmap van toekomstige verbeteringen betekent dat kostbare aanpassingen zo goed als geëlimineerd zijn.

“We zijn gefocust op het leveren van waarde aan retailers, distributeurs en logistieke dienstverleners die actief zijn in sectoren waar we bewezen hebben uit te blinken. ESTG vertegenwoordigt een perfecte pasvorm voor een succesvolle en langdurige relatie. We waren enthousiast over de vroege culturele en zakelijke afstemming, naast de duidelijke, lange termijn kans om een win-win partnerschap met gedeelde gemeenschappelijke doelen als basis te creëren. Onze missie is om bedrijven zoals ESTG zo succesvol mogelijk te maken door het verstrekken van de beste software-applicaties op de markt voor steeds complexer wordende fysieke supply chains – vandaag, morgen en daarna. Continue verbetering is een belangrijk ingrediënt voor een concurrentievoordeel in de huidige markt”, aldus Peter Johansson, Hoofd van de NYCE.LOGIC Business Unit bij Extenda Retail.

Leendert Venema, CEO van Extenda Retail: “De pandemie en de geopolitieke gebeurtenissen hebben bedrijven en consumenten gedwongen hun energiebehoeften en -verbruik te heroverwegen. Extenda Retail heeft een geweldige kans gekregen om samen te werken met een marktleider, ESTG, en mee te werken aan hun missie om een belangrijke impact te hebben op duurzame en milieuvriendelijkere samenlevingen. “Ik ben zeer bemoedigd om getuige te zijn van de vooruitgang van onze WMS-uitbreidingsstrategie in nieuwe regio’s zoals Nederland, en we verwachten nu onze ambities voor winstgevende groei te versnellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven