Werkvloer

In het afgelopen jaar zijn er meer dan 1700 ongevallen voorgekomen in het magazijn, maar volgens Wim Zwikker van Rite-Hite is dit slechts het topje van de ijsberg. Veel bedrijven houden zich immers stil over ongevallen. Tijdens WT LIVE sprak Zwikker over veiligheid: een sluitpost of een commitment.

“Veiligheid, waar begint dat? Veiligheid is een heel breed begrip,” aldus Zwikker. Aan de hand van meerdere video’s laat Rite Hite zien hoe je het beste met veiligheid kan omgaan. Deze zijn opgedeeld in thema’s, te beginnen met laden en lossen, gevolgd door verkeersveiligheid en wordt afgesloten met het thema klimaat en welzijn.

Laden en lossen. Zonder deze fase valt alles stil. Dertig jaar geleden werd er al geladen en gelost zoals we dat ook nu nog doen. Schade komt niet alleen voor bij apparatuur, maar ook bij bijvoorbeeld laaddeuren. Door het toepassen van andere concepten en door diepere applicatievormen te bekijken, kan men andere producten gebruiken die de veiligheid verhogen, maar ook het materiaal beschermen.  

“We leven in 2021 en je kan op dit moment op heel andere manier signalen en optische geluiden dingen duidelijk maken”, verwijst Zwikker naar het gebruik van het Safe-T-Signal waarschuwingssysteem. Dit systeem detecteert naderend verkeer en geeft goede zichtbare ledsystemen. “Dit zijn zaken die we ook bij u ter plekke goed kunnen bekijken.”

“Hoe krijg je nu happy customers? Dat begint volgens ons bij het maken van happy medewerkers,” aldus Zwikker, waarin hij zich uitspreekt over de commitment die je maakt als bedrijf zijnde.

De sessie van Rite-Hite nog eens op uw gemak terugkijken? Dat kan hieronder:

Meer informatie: Rite-Hite Benelux

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven