Werkvloer

VanRiet heeft het nieuwe distributiecentrum van DHL in Hannover uitgerust met een modulaire HC Sorter. Deze verwerkt ongeveer 6.000 zendingen per uur via 7 aanvoer- en 13 uitvoerlijnen. Op 2 juni vond de officiële opening plaats.

Voor DHL Express is de aankoop van de sorter (zie foto) onderdeel van een omvattend investeringsprogramma in Duitsland. VanRiet biedt hierbij tevens ondersteuning op de locaties in Neurenberg, Stuttgart en Hamburg. Het nieuwe distributiecentrum in Hannover bundelt alle nationale en internationale zendingen van en naar de regio. Daarom heeft de Nederlandse logistieke dienstverlener VanRiet een HC Sorter geïnstalleerd met een capaciteit van ongeveer 6.000 stuks per uur.

13 Uitvoerlijnen

Zeven aanvoerlijnen voorzien het 5600 vierkante meter tellende systeem van inkomende express-pakketten en documenten. Na het sorteren en verwerken gaan de zendingen via 13 uitvoerlijnen naar de verschillende laadperrons. De sorter heeft 4 PUD (pick-up and delivery) vingers. Dit aantal kan worden uitgebreid dankzij de modulaire opbouw.

Daarnaast is de sorter uitgerust met vijf barcodescanners en een automatische gewichts- en volumebepaling per pakket. Om geen ruimte te verliezen worden delen van de sorter van VanRiet op tussenvloeren geplaatst. De ruimte die zo wordt bespaard, wordt onder andere gebruikt om pakketten die niet geschikt zijn voor bandtransport handmatig te verwerken. Ook is er een apart gebied voor het verwerken van douanegoederen

DHL Express investeert eveneens in zijn locaties in Neurenberg en Stuttgart, ook hier met de techniek van VanRiet. Daarnaast wordt er op dit moment nog een sorter van VanRiet geïnstalleerd in Hamburg.

Foto: Van Riet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven