Marktnieuws

“Ik zat in mijn truck naar de zware regen in de wind te kijken, toen ik opeens het harde geluid hoorde van het dak dat op de grond terechtkwam.” Magazijnmedewerker Marcus Hawthorne was er woensdag getuige van hoe de storm flinke schade aanrichtte aan een warehouse van Amazon.

Geen gewonden

Op beelden is te zien hoe het metalen dak, als gevolg van de windstoten van meer dan 125 kilometer per uur, loskomt van het gebouw. Delen van de bekapping komen vervolgens terecht op auto’s op de parkeerplaats. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

‘Fulfillment center’

Het warehouse van e-commercebedrijf Amazon staat in de stad Irving in de Amerikaanse staat Texas, op ongeveer twintig minuten rijden van Dallas/Fort Worth International Airport. Het distributiecentrum wordt gebruikt als ‘fulfillment center’: van hieruit worden dus de orders voor webshops afgehandeld.

Recordomzet

Het Amazon van Jeff Bezos boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar overigens nog een recordomzet van omgerekend bijna 64 miljard euro, een stijging van twintig procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor het eerste kwartaal van 2019 rekent Amazon op en omzet van 49,5 tot 53 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven