Orderpicking

Een verhoging van de efficiency in orderpicking met liefst 20 procent. Dat is wat de nieuwe Rocla laagheffende orderpicker Rapid belooft. Rocla Rapid is volgens de Finse fabrikant speciaal ontwikkeld om het pickproces te optimaliseren en doet dat met een doordacht design en veel aandacht voor ergonomie. “We hebben ons intensief verdiept in de processen waar onze klanten mee te maken hebben in het orderpickproces”, zegt Rocla’s design director Petteri Masalin. “Deze kennis hebben we gecombineerd met innovatieve productontwikkeling en design. Voordat we de Rapid daadwerkelijk ontwikkelden, hebben we uitvoerige studies gedaan in warehouse-omgevingen en logistieke centra.”
 
Het resultaat is onder meer dat de ruimte die de gebruiker tot zijn beschikking heeft, liefst 40 procent groter is dan bij voorgaande modellen. En dit terwijl de truck zelf helemaal niet groter is geworden. Een belangrijke ergonomische factor, die de chauffeur tot betere prestaties in staat stelt, zo weet Rocla, dat zelfs spreekt van ‘het grootste bestuurdersplatform in de markt’. De hoeken zijn afgerond, de hendels zijn robuust en tegelijkertijd ergonomisch doordacht en de instap is opvallend laag. Dankzij de extra ruimte is het volgens Rocla zelfs met producten in de handen heel eenvoudig om op- en af te stappen. De vloer van het platform is zo ontwikkeld dat hij zelf detecteert of de berijder aanwezig is; als dat niet zo is dan zal de truck niet functioneren. Daarentegen kan de truck direct in beweging komen als de berijder aan boord stapt, zodat hij geen onnodige tijd verliest.

Rocla Rapid orderverzamelaar stuur

Game-stuur
Het design van het stuur is geïnspireerd op de game-wereld en dat is niet toevallig, aldus Masalin: “De meeste orderpickers zijn tegenwoordig van de generatie die opgegroeid is met computerspellen. Dit stuur heeft veel gelijkenis met dat van een game-console, waardoor het ook voor minder ervaren orderpickers niet moeilijk te gebruiken is.” De positie en hoogte van het stuur is instelbaar aan de hand van de lichaamsbouw van de bestuurder. Ook zijn er specifieke instellingen per gebruiker mogelijk middels een individueel pincode-systeem.

Rocla Rapid orderverzamelaar 5 Rocla Rapid orderverzamelaar 6

Veiligheid en milieu
Veiligheid en milieu hebben bij het ontwerp van de Rocla Rapid bijzondere attentie gekregen. De lampen zijn voorzien van LED-licht, waardoor niet alleen de duurzaamheid groter is dan voorheen, maar waardoor ook de zichtbaarheid van de truck in het warehouse is vergroot. Het chassis is symmetrisch ontworpen en de motor zit in het midden, wat de truck een grote stabiliteit geeft, ook in bochten. Rocla garandeert dat de truck weinig verbruikt en weinig onderhoud nodig heeft; vrijwel de hele truck is uiteindelijk recyclebaar.

Wie de truck in actie wil zien, kan hier klikken

Rocla Rapid orderverzamelaar 2Rocla Rapid orderverzamelaar 3 Rocla Rapid orderverzamelaar 4

Rocla Rapid orderverzamelaar 7

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven