Productnieuws
Ravas ontwikkelt twee in één weegsysteem
Ravas RCS Hy-Q

Het RCS Hy-Q hydraulische weegsysteem van Ravas voor heftrucks en reachtrucks combineert wegen en veiligheid in één systeem.

Op een heftruck of reachtruck toont de RCS Hy-Q het gewicht op de vorken in nauwkeurige stappen van 2 kg. Behalve het gewicht, geeft het display in de cabine via een load bar ook aan hoeveel van de hefcapaciteit van de truck wordt gebruikt om de last te heffen. De bovenste helft van het display toont het gewicht tegen een blauwe achtergrond als de last met de juiste snelheid geheven is, voor de hoogste nauwkeurigheid. Als de last te snel of te langzaam wordt geheven, is de achtergrond rood. In het midden van het display wordt een load bar weergegeven: deze laat grafisch zien welk percentage van de toegestane hefcapaciteit van de truck op dat moment gebruikt wordt. Groen betekent veilig, geel betekent dicht bij 100% van de maximale hefcapaciteit, rood betekent overbelading.

Op en neer
Het systeem houdt voortdurend rekening met veranderende posities van het lastzwaartepunt. Het wegen gebeurt bij heffen en dalen langs twee sensoren in de mast binnen een vooraf ingestelde bandbreedte voor de hef- en daalsnelheid. Door op en neer te wegen, worden invloeden van asymmetrische wrijving in de mast als gevolg van een excentrische lastverdeling, uitgemiddeld. Dit maakt RCS Hy-Q nauwkeuriger en geschikt voor gebruik in combinatie met (papier)rolklemmen of side-shifters. De RCS Hy-Q heeft geen ventielblok of hydraulische retourleiding nodig. Dat maakt het systeem gemakkelijk te installeren en veilig in het gebruik: een ongewild dalen van de vorken door een klemmend ventiel is niet mogelijk.

Weegdata
De gewichtsinformatie van alle mobiele weegsystemen van Ravas kan gemakkelijk geïntegreerd worden met andere informatie over materiaalstromen. De weegdata kan direct worden gecommuniceerd met een ERP of WMS systeem.

Meer informatie: RAVAS Europe B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven