Werkvloer

Peru heeft regelmatig te kampen met zware aardbevingen. Maar wat doe je als je er een warehouse hebt staan en de stellingen vol liggen met artikelen? Emergent Cold is een van die bedrijven. 

Emergent Cold is een logistiek dienstverlener in de koudeketen en heeft drie distributiecentra in de noordelijke provincie Piura, een gebied met permanente seismische activiteit. De kans op aardbevingen is hier dan ook groter.

Om zijn producten goed te beschermen, heeft Emergent Cold in zijn warehouses – met een totale oppervlakte van 6.100 vierkante meter – twee aardbevingsbestendige stellingsystemen laten installeren van het Duitse AR Racking: AR PAL en AR Drive. 

De AR PAL bestaat uit dubbeldiepe rekken in vijf koelcellen en in het reguliere magazijn voor drooggoed met in totaal 8.083 opslagplaatsen. In het grondstoffenmagazijn is de AR Drive geïnstalleerd op omgevingstemperatuur. De rekken kennen een hoge dichtheid en 1.932 opslagplaatsen.  

Warehouse Totaal is op zoek naar logistiek bedrijven die in verband met potentieel aardbevingsgevaar meer willen vertellen over de maatregelen die zij in hun magazijn hebben genomen. Tips? Mail naar g.freriks@eisma.nl!

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven