Werkvloer

Bram Luteyn van J.M. Luteyn uit Uithuizermeeden heeft afgelopen zaterdag de Nederlandse Linde Heftruckcup 2017 gewonnen. In een spannende finale was hij de andere deelnemers net te snel af. De Linde HeftruckCup werd gehouden bij MotracLinde in Zwijndrecht. Dit jaar verschenen 40 heftruckchauffeurs aan de start.

De deelnemers toonden hun snelheid en behendigheid op afwisselend een heftruck en reach-truck in twee voorrondes en op het finaleparcours. Ook werd hun kennis over de heftrucks gemeten in een theorieronde. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit het ‘wijnspel’ en het ‘Hoog Bal spel’. Uiteraard werd in ieder spel gelet op veiligheid: dragen van veiligheidsschoenen en gordel en juiste uitvoer van handelingen in de heftruck.

Precisie en snelheid

Bij het ‘Hoog Bal spel’ werd het parcours gereden met een reachtruck. Hierbij moest de chauffeur een grote bal oppakken met behulp van de vorken, en een parcours afleggen om vervolgens de bal op drie meter hoogte weg te leggen. Voor sommige chauffeurs bleek dit spel echter een onmogelijke opgave. Het lukte hen niet het spel binnen 4 minuten te voltooien. Daarmee verloren zij zicht op een plek in de finale.
Bij het ‘Wijnspel‘ moesten er drie wijnglazen op een dienblad gevuld worden. Dit werd gedaan met een heftruck die voorzien was van een kantelaar waarmee de wijn uitgeschonken moest worden. Bij dit spel kwam het echt aan op precisiewerk.

Finale

De zes  beste deelnemers (gemeten over de voorrondes en theorieronde samen) namen het tegen elkaar op in de finale met het ‘Stangenspel’. Hierbij moesten drie stangen van twee meter breed verplaatst worden tussen pionnen door die 1.90 meter uit elkaar stonden.  De snelste deelnemer won. Bram Luteyn bleek tijdens de finale niet te evenaren. Met een tijd van 2.06.47 minuten wist hij zelfs de nummer drie van vorig jaar Franklin Eenkhoorn te kloppen, en  sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht.

De uitslag: 1e plek: Bram Luteyn, J.M. Luteyn  (Uithuizermeeden); 2e plek: Franklin Eenkhoorn, Betap Tufting (Genemuiden); 3e plaats: Peter de Bruin, Smeermiddelen Industrie de Oliebron (Zwijndrecht).

StaplerCup

Bram Luteyn zal, samen met Franklin Eenkhoorn en Peter de Bruin, Nederland vertegenwoordigen op de Internationale Staplercup in het Duitse Aschaffenburg. Onder het oog van 20.000 toeschouwers en vijf televisiezenders, strijden zij hier tegen heftruckchauffeurs vanuit de hele wereld. Het evenement vindt plaats van 14 tot 16 september. De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een internationaal evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven