Productnieuws

Kewill, leverancier van software voor internationale handel en logistieke dienstverlening, introduceert een nieuwe versie van haar logistieke TMS/WMS suite, Kewill Logistics 6.2.2. De nieuwe versie biedt onder andere verbeterde ‘merge-in-transit’-ondersteuning voor cross-dock operaties, en elektronische facturatie.

De nieuwe merge-in-transit-functie verbetert de mogelijkheden voor cross-docking tijdens het transportproces. Cross-docking ondersteunt het scannen van barcodes middels RF en de mogelijkheid om met ‘master shipping units’ te werken. Hiermee kunnen goederen vanuit verschillende productielocaties gecombineerd en aangeboden worden als één vracht. Daarbij kan de uiteindelijke levering worden uitgesteld totdat een minimum volumeniveau is bereikt. Voor logistieke dienstverleners betekent dit dat zij aan hun opdrachtgevers meer flexibiliteit in de afwikkeling kunnen bieden met de bijbehorende kostenbesparingen. Het cross-dockproces biedt aanvullend meer ondersteuning in de communicatie tussen partijen via de unit-gebaseerde XML-berichtenstandaard.

Facturatie

Met de elektronische facturatie-functie kunnen logistieke dienstverleners data voor facturering zenden en ontvangen en nota’s aan opdrachtgevers en charters uitwisselen via XML-berichten. Hiermee verbetert de kwaliteit, wordt de duur van betalingscycli verkort en op kosten van handmatige verwerking bespaard. De uitbreidingen voor de Duitse en Scandinavische logistieke markt lopen uiteen. Voorbeelden hiervan zijn toevoeging van standaard betalingsreferenties, automatische barcode ondersteuning voor facturatie in het lokale format, tot specifieke standaard elektronische berichtensets ter ondersteuning van distributienetwerken, in het bijzonder voor ferry-transport over de Oostzee.

Gevaarlijke stoffen

Aanvullend biedt Kewill Logistics 6.2.2. verbeterde ondersteuning voor gebruik van UN-classificaties voor het transport en de opslag van gevaarlijke stoffen in master data en documentatie. Als nieuwe functionaliteit is een online vendor portal toegevoegd voor subcontractors, waarmee deze uitvoerende partijen eenvoudig de statussen van zendingen kunnen updaten en bijbehorende transportdocumenten uploaden.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven