Werkvloer

Threat Actors oftewel kwaadwillende partijen die jouw bedrijf willen hacken of die dit eerder hebben gedaan. Het komt helaas steeds vaker voor. Het Het Computer Emergency Response Team (T-CERT) van Tesorion zorgt er als een ‘digitale brandweer’ voor dat bedreigingen vroegtijdig geneutraliseerd kunnen worden.

Je hoeft maar een nieuwswebsite of krant te openen en je leest de berichten over gehackte softwarebedrijven. Zo worden er bijvoorbeeld systemen gehackt die toegang hebben tot de gegevens van duizenden klanten. 

“Je ziet dat de supply-chain aanvallen echt opkomend zijn,” aldus Lodi Hensen van Tesorion tijdens zijn presentatie voor WT LIVE, hét online event van Warehouse Totaal. Deze aanvallen zijn niet nieuw, maar gebeuren wel vaker. Zowel in Nederland als in het buitenland.

“Cybersecurity is iets onzichtbaars en voor heel veel mensen is het soms ook ongrijpbaar”, aldus Hensen.

Er zijn wat parallellen te trekken tussen de fysieke en digitale wereld. Een voorbeeld is de manier van aanvallen. De methode is anders, maar uiteindelijk heb je nog steeds te maken met mensen. “Je wil gewoon niet te snel bepaalde handelingen verrichten, ook al zegt je gevoel dat je dat wel moet doen”, aldus Hensen. Het is daarom belangrijk om het systeem te laten bekijken door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Meer weten over Tesorion en hoe ze jouw bedrijf kunnen helpen tegen hackers en aanvallen? Bekijk de sessie van Tesorion tijdens WT LIVE hieronder terug:

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven