Productnieuws
Hyster Fortens productiever en zuiniger
Hyster Fortens H2.0-3.5FT

Zowel de LPG als de diesel motoren van de Hyster Fortens serie zijn onlangs vernieuwd, waardoor de productiviteit omhoog gaat en het brandstofverbruik volgens Hyster aanzienlijk daalt.

In de Fortens range van 1.6 tot 2.0 ton is de bestaande 2.0L LPG Mazda verbrandingsmotor vervangen door een 2.0L PSI LPG motor. Deze nieuwe lijn van industriële motoren van Power Solution International (PSI) draagt volgens Hyster en importeur Heffiq bij aan een hogere productiviteit tegen lagere operationele kosten. Tevens wordt in de 2.0 – 3.5 ton range de huidige Mazda LPG motor vervangen door de 2.4L PSI LPG motor met dezelfde voordelen. De industriële motoren van PSI zijn robuust en speciaal doorontwikkeld voor uitstekende betrouwbaarheid, meer productiviteit, minder brandstofverbruik en stiller. Met de nieuwe motor neemt de productiviteit tot wel 8% toe ten opzichte van de het vorige model motor. Bijkomend voordeel is dat tevens het geluidsniveau fors afgenomen is. De nieuwe PSI motor produceert slechts 73dB in de ECO-eLo modus.

Kubota diesel motor
Bij de diesel heftrucks in de Fortens range van 2.0 – 3.5 ton zijn de Yanmar 2.6L en de Yanmar 3.3L motoren vervangen door de zuinigere en productievere Kubota 2.4L motor. De Kubota motor voldoet hiermee ook aan de Stage IIIB voorschriften voor uitlaatemissies (richtlijn 97/68/EC).

Zware range
Eerder dit jaar is ook de LPG motor in de zwaardere Hyster Fortens range reeds vervangen door motoren die productiever en zuiniger zijn. Zo heeft de 6-cilinder GM4.3L LPG motor die gebruikt werd in 4.0 – 5.5 ton range plaatsgemaakt voor de substantieel zuinigere 4-cilinder Kubota 3.8L LPG motor die ook veel stiller is. Het hoge koppel van de Kubota motor over het hele toerenbereik, zorgt ervoor dat de motor bij een laag toerental alleen de kracht levert die benodigd is. In de praktijk betekent dit 15% minder brandstof verbruik.

ECO instellingen
Nieuwe economische (ECO en ECO-eLo) instelmogelijkheden zorgen voor een aangepaste brandstofafgifte aan de diesel en LPG motoren, waardoor aanzienlijke brandstofbesparingen gerealiseerd worden. Het grote voordeel van deze verschillende instellingen is dat de truck volledig en snel afgesteld kan worden op de applicatie of het moment. Zo is er ook een HiP instelling voor hoge performance die veel flexibiliteit biedt bij bijvoorbeeld seizoen pieken.

ECO-eLo sticker
Om de prestaties en milieuvoordelen van deze motoren te benadrukken, worden alle trucks in de range van 1.6 – 5.5 ton uitgerust met een speciaal ECO-eLo sticker die op de beschermkap van iedere truck geplakt is.

Meer informatie: Heffiq B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven