Productnieuws

HedraTech Int uit Apeldoorn biedt de ‘EGOpro Safety Move’ aan. Dit is een veiligheidssysteem om aanrijdingen op de werkvloer tussen personeel en intern transport voertuigen (waaronder heftrucks) te voorkomen. Het systeem werkt zowel binnen als buiten.

Het anti-collision systeem wijst op de aanwezigheid en de positie van personeel dat werkzaam is in de buurt van de bewegende machines. De meeste ongevallen en botsingen tussen medewerkers en vorkheftrucks, maar ook voorladers en kranen, worden veroorzaakt door beperkt zicht, lawaai, of juist het dragen van gehoorbescherming en lastige onoverzichtelijke manoeuvres. EGOpro Safety Move detecteert via sensoren op het voertuig en een actieve RFID-tag gedragen door de werknemer de aanwezigheid en positie van grondpersoneel en/of andere voertuigen. Zodra een tag binnen het bereik van de sensor op het voertuig is, krijgen zowel de persoon op de werkvloer als de bestuurder in de cabine een duidelijk signaal dat er een object nadert. Het systeem is ontwikkeld door de Italiaanse fabrikant Advanced Microwave Engineering (A.M.E.).

Werkbereik

De toegepaste RFID-technologie werkt binnen een actieradius van 40 meter. Hierdoor is het gevaar tijdig te detecteren ten opzichte van de remweg. Het systeem past zijn activeringsradius automatisch aan op de snelheid, lading, omgeving en veilige remweg, zodat het voertuig niet onnodig vertraagt.

Analyse

Gedurende de werkdag detecteert en registreert het systeem ook alle bijna-ongevallen tussen bewegende voertuigen en personeel, of tussen voertuigen onderling. Om het potentiële risiconiveau substantieel te verminderen kan A.M.E. deze gegevens verwerken in specifieke rapportages. Dit brengt de meest risicovolle situaties, gevaarlijke gebieden en operationele handelingen in kaart zodat procedures voor zowel het personeel, als voor de routes aangepast kunnen worden.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven