Werkvloer
Blooloc

Een van de nieuwe gezichten op Logistica en ICT & Logistiek is Blooloc. Dit technologiebedrijf uit de Belgische gemeente Vlaams-Brabant levert de hard- en software voor een nauwkeurige indoor-positionering van personen en voorwerpen. 

Blooloc kan helpen bij dwaaldetectie van ouderen, bij het analyseren van het gebruik van winkels of kantoorruimten en bij het lokaliseren van kinderen in winkelcentra, pretparken, luchthavens en stations. 

En: Blooloc kan een logistiek bedrijf op weg helpen om de routing in het magazijn te optimaliseren.

Dit is hoe Blooloc kan worden ingezet op bijvoorbeeld Schiphol.

Hoe doet Blooloc dat? 

Blooloc gebruikt sensoren die worden gevoed door zonne-energie of reguliere verlichting. Na zonsondergang maakt het systeem gebruik van batterijen met een opslagcapaciteit van twee maanden. 

De technologie kan worden geïntegreerd in bestaande apps en systemen. 

Miljoeneninvestering

In mei besloot de Australische investeringsmaatschappij LRM om twee miljoen euro te investeren in de start-up. Blooloc wil met dat geld de sales verder uitbouwen in de Benelux, het Midden-Oosten en Amerika.

Warehouse Totaal komt in februari met een special over ‘Inrichting & Routing’. Heeft u tips? Ziet u uw bedrijfsverhaal graag terug in het magazine? Laat het weten via g.freriks@eisma.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven